Baarmoeder Camilla verwijderd

Er deden al geruchten de ronde dat Camilla Parker Bowles, de echtgenote van de Britse kroonprins Charles, een operatie aan haar baarmoeder moest ondergaan. Vandaag was het dan zo ver. Camilla heeft haar baarmoeder laten verwijderen. Er zou geen sprake zijn van kanker.

De 59-jarige hertogin van Cornwall arriveerde zondag in het King Edward VII-ziekenhuis in Londen. Ze ondergaat de ingreep op advies van haar arts. "Het is een routineklus", zei een woordvoerder van Clarence House, de officiële residentie van Charles.

Doorgaans wordt de baarmoeder bij vrouwen verwijderd in het geval van kanker, vergroeiingen, problemen rond de menstruatie of complicaties na een bevalling. In het geval van Camilla zou het zeker niet om kanker gaan. Om welke reden de operatie dan wel wordt uitgevoerd, is niet bekendgemaakt.

Camilla moet zes weken rust houden.

Bron: radio.nl 

Lees ook:Eierstokkanker ontstaat mogelijk in de baarmoeder
Lees ook:Robot verwijdert baarmoeder
Lees ook:Gynaecologen starten website over menstruatieklachten
Lees ook:Amerikaanse artsen willen baarmoeder transplanteren
Lees ook:Baarmoedertransplantatie mogelijk ook in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>