Wetenschappers ontcijferen ‘diabetes genen’


Een internationaal team van wetenschappers heeft verscheidene van de belangrijkste genen geïdentificeerd die verband houden met diabetes Type-2. Deze aandoening neemt epidemische vormen aan en wordt ook in verband gebracht met slechte eet- en drinkgewoonten.

De ontdekking van de onderzoekers in Canada, Frankrijk en Groot-Brittannië maakt het mogelijk bij mensen te schatten hoe groot het risico is dat zich bij hen deze vorm van diabetes ontwikkelt. Dan kunnen stappen worden genomen om dat te voorkomen.

De voornaamste aanwijzingen dat mensen diabetes Type-2 krijgen zijn vooralsnog corpulentie en aanleg. De ontdekking maakt het mogelijk dat preventief kan worden ingegrepen tegen de aandoening die snel om zich heen grijpt in welvarende landen.

Daar bewegen mensen relatief weinig en verslinden drank en voedsel met erg veel calorieën. De onderzoeksresultaten staan in het Britse vaktijdschrift Nature van deze week.

Bron: trouw.nl 

Lees ook:Forse stijging van kinderen met diabetes verwacht
Lees ook:Diabetes gaat vaak samen met psoriasis
Lees ook:Mannen ‘vatbaarder’ voor diabetes dan vrouwen
Lees ook:Mogelijk verband diabetes en glaucoom
Lees ook:Eten van rood vlees vergroot kans op diabetes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>