Rota-virus velt veel peuters in kinderopvang

Jaarlijks moeten in Nederland zeker drieduizend jonge kinderen met ernstige uitdrogingsverschijnselen worden opgenomen in het ziekenhuis nadat ze, niet zelden in een crèche, besmet zijn geraakt met het zogenoemde rota-virus. In ons land gaan stemmen op om vooral peuters tegen deze besmettelijke ziekte te vaccineren.


Tegen het zeer besmettelijke rota-virus is sinds juli vorig jaar een vaccin beschikbaar. Onder meer vanwege de relatief hoge kosten, twee keer zeventig euro, is dat nog niet opgenomen in het rijksvaccinatieprogramma (RVP).

Ook de zorgverzekeraars vergoeden het vaccin, Rotarix, niet. De Gezondheidsraad, het wetenschappelijk adviescollege van de minister van Volksgezondheid, komt op 7 maart met een notitie waarin wordt voorgesteld vaccins tegen uiteenlopende virusinfecties op te nemen in het rijksvaccinatieprogramma.

Rota zou in deze notitie ter sprake komen.

Bron: BN/De Stem 

Lees ook:‘Vaccin tegen baarmoederhalskanker redt veel levens’
Lees ook:Alle baby’s een hepatitis B-prik
Lees ook:‘Trage goedkeuring vaccins kost mensenlevens’
Lees ook:Vaccin tegen baarmoederhalskanker beschikbaar
Lees ook:België adviseert vaccinatie tegen baarmoederkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>