Groene thee kan helpen tegen HIV


Het onderzoek bevindt zich weliswaar nog in een primitief stadium, maar er zijn aanwijzingen dat groene thee ingezet kan worden als
 preventie- en hulpmiddel tegen HIV.


Het drinken van groene thee kan mogelijk preventief werken tegen een HIV-besmetting. Wetenschappers hebben ontdekt dat het bestanddeel epigallocatechin gallate het immuunsysteem beschermt tegen het HIV-virus, meldt de BBC. De wetenschappers wijzen er wel op dat er nog meer onderzoek nodig is naar de effecten van groene thee op HIV.

Hun onderzoeksresultaten verschijnen in het vaktijdschrift Journal of Allergy and Clinical Immunology. "Ons onderzoek toont aan dat het drinken van groene thee het risico op een HIV-besmetting verkleint en de werking van het virus afremt. Groene thee is geen geneesmiddel tegen HIV, noch een afdoende preventiemiddel tegen besmetting maar het kan helpen.

 

In combinatie met de cocktail tegen HIV kan het de levenskwaliteit van besmette patiënten wel verbeteren", aldus professor Mike Williams van de unief in Sheffield.

Keith Alcorn van de aidswebsite Aidsmap zegt dat er eerst testen op dieren noodzakelijk zijn om conclusies te trekken. "Vaak is het zo dat wat werkt in een proefbuis geen of nauwelijks effect heeft in het echte leven. Er is dus nog een lange weg te gaan voor we met zekerheid kunnen stellen dat groene thee ook echt effectief is tegen een HIV-infectie."

Lisa Power van Terrence Higgins Trust is duidelijk. "Alleen condooms helpen tegen een besmetting. Verder zijn alle middelen die het immuunsysteem van besmette mensen kunnen versterken, meegenomen. Maar ik geloof niet dat groene thee een vervangmiddel kan zijn voor de cocktails en echte preventiemiddelen", besluit Power.

 

Bron: hln.be

Lees ook:Groene thee verkleint kans op longkanker
Lees ook:Groene thee voorkomt diabetes
Lees ook:‘Groene thee goed tegen slechte adem’
Lees ook:Groene thee beschermt niet tegen borstkanker
Lees ook:Langer leven met groene thee

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Groene thee kan helpen tegen HIV

 1. Lisa

  Dit is wel interessant. Er was altijd al wel bekend dat groene thee tegen veel dingen goed werkt door de anti-oxydanten, maar dat groene thee ook tegen zulke serieuze ding helpt zou natuurlijk wel mooi zijn.

    /   Reply  / 
 2. Leo

  Bij Vitamins Direct hebben zij een groene thee drankje met heel veel actieve stoffen in iedere glas. Het heet Green Tiger, drinkt lekker weg, zit in een mooi groen potje. Staat ook bij De Tuinen.

    /   Reply  / 
 3. Sander

  Groene thee verkleint kans op longkanker, Groene thee voorkomt diabetes, Groene thee voorkomt diabetes.
  Het was wel bekend dat groene thee goed is vanwege de antioxydanten, maar dat het ook werkt tegen deze ziektes
  is wel interesant om te weten.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>