Duitsers boeken vooruitgang in strijd tegen Alzheimer

Onderzoekers van de Vrije Universiteit van Berlijn hebben een manier ontdekt om de vorming van de substantie die Alzheimer doet ontstaan tegen te gaan. De ontdekking van het onderzoeksteam van het Instituut voor Chemie en Biochemie van de Berlijnse universiteit kan de ontwikkeling van doeltreffende medicijnen tegen de hersenziekte bespoedigen.

Het team onder leiding van professor Gerd Multhaup en Lisa Münter slaagde erin te verhinderen dat de gevaarlijke substantie, die delen van de hersenen verschrompelt, zich ontwikkelt zodat ze schadelijk wordt.

Ze konden de wijze waarop de gevaarlijke substantie (bestaande uit peptide-bindingen) zich vormt aanpassen aan de hand van een bepaald proteïne. De substantie vormde zich door tussenkomst van de Duitse wetenschappers met kortere, minder gevaarlijke peptide-bindingen.

Voor het procédé is intussen een octrooi ingediend. De studie wordt deze maand nog gepubliceerd in het wetenschappelijk magazine The Embo Journal.

De ziekte van Alzheimer is een ongeneeslijke ziekte die binnen de vijf à tien jaar tot de dood van de patiënt lijdt. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) worden jaarlijks bijna 24 miljoen mensen door de ziekte getroffen. I

Bron: hln.be 

Lees ook:Gezonde voeding verkleint kans op Alzheimer
Lees ook:De ziekte van Alzheimer kun je zien
Lees ook:Eenzaamheid verhoogt risico op Alzheimer
Lees ook:Stress vergroot kans op ziekte van Alzheimer
Lees ook:Ontwikkeling ziekte van Alzheimer beter te voorspellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>