Vrouw dood na liposuctie

Een 21-jarige vrouw is maandag overleden na een liposuctiebehandeling in een Utrechtse privé-kliniek.Tijdens de ingreep, waarbij vetophopingen werden weggezogen, ontstond plotseling een levensbedreigende situatie.

 De vrouw werd daarop overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht waar zij kort na aankomst overleed.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) noemt de zaak zeer ernstig maar tast nog in het duister over de oorzaken van het drama. De dienst heeft justitie inmiddels geïnformeerd over de zaak. Voor zover bekend stierf in ons land niet eerder een patiënt zo snel na een cosmetische ingreep.

De behandeling werd uitgevoerd in de Utrechtse kliniek Medisch Centrum Biltstraat. Volgens directeur Leo Querido is zijn organisatie echter niet betrokken. ,,Wij hadden de operatiekamer verhuurd aan een plastisch chirurg die opereert onder de klinieknaam Aestheticare. Hij werd maandag geassisteerd door een prima team, ook de anesthesist heeft alles gedaan om het tij te keren. De patiënt is volgens protocol over gebracht naar het UMCU.’’

Querido, zelf arts, sluit uit dat de patiënt slachtoffer werd van een wondinfectie. ,,Daarvoor ging haar conditie veel te snel achteruit. Mogelijk heeft de chirurg tijdens de vetafzuiging per ongeluk een vitaal orgaan of slagader aangeprikt. Ook kan het zijn dat de vrouw al een ziekte onder de leden had.’’

De Inspectie bevestigt dat en laat weten dat het onderzoek zich richt op Aestheticare. Volgens een woordvoerder was die kliniek onbekend bij de IGZ. De plastisch chirurg die de liposuctie uitvoerde, was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

In 1999 overleed een 27-jarige Rotterdamse enkele weken na zo’n ingreep in een privé-kliniek. Bloedstolsels in haar longen, die zouden zijn ontstaan nadat bij haar overtollig vet was afgezogen, werden haar fataal.

Bron: AD.nl 

 

Lees ook:Chirurg verloor al eerder patiënte
Lees ook:OM onderzoekt privékliniek na dood patiënte
Lees ook:Bodyliftoperatie alleen in gewoon ziekenhuis
Lees ook:Opnieuw verdacht sterfgeval in ziekenhuis Emmen
Lees ook:‘Obesitas is ziekte, geen leefstijl’

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Vrouw dood na liposuctie

  1. Marije

    Heel erg tragisch dit. Hopelijk komt liposuctie nu niet in een kwaad daglicht, want dat zou niet terecht zijn. Natuurlijk zijn er risico’s aan verbonden maar dat is altijd zo met een operatie.

    Meer info:
    Liposuctie voordelen en nadelen

      /   Reply  / 
  2. anoniem

    Reactie op Marije:

    Risco’s zijn idd een nadelige mogelijkheid die zich kunnen voordoen, maar de dood als gevolg!? Dit is de 2e dode in enkele jaren bij dezelfde chriurg! Ik las ook dat deze chirurg, zijn vriendin liet snijden in een patient! We zijn potverdomme geen stuk klei waarin je kan snijden en mee kan spelen! Chirurg “van Onselen” mag van mij een flinke straf krijgen. De tijd zal het leren en de familie van het 21-jarig meisje (marion), wens ik alle sterkte toe x

      /   Reply  / 
  3. Anton

    @ Anoniem..

    wat een kort door de bocht reactie. Als je het nieuws goed had gelezen had je kunnen weten dat de eerste patient niet is overleden na een liposuctie of uberhaupt aan de gevolgen van een esthetische ingreep. Daarnaast is het bericht over dat “liefje”gescreven door de telegraaf. Moeten we ook maar niet zo serieus nemen he. En als laatste wil ik nog even zeggen dat er ook duidelijk is geworden dat er jaarlijks 1700 geregistreerde gevallen zijn van overlijden in een ziekenhuis waarbij een neit -natuurlijke dood wordt vastgesteld. Waar zijn die artsen dan.

    Ik ben zelf ok-assistent en ook ik hanteer onder supervisie van de chirurg ook wel eens het mes. Hij heeft ook maar twee handen.

    Het is erg wat er is gebeurt maar er zal een verklaring voor zijn. Alleen erg moeilijk voor de nabestaande dat de familie ook nog steeds in onzekerheid verkeerd.

      /   Reply  / 
  4. marja

    Ik had oogproblemen, branderig, wazig zien. Ben via de opticien bij hem gekomen. Bleek dat ik wat overtollig ooglid had. Pre operartief zijn er geen onderzoeken gedaan, geen bloed onderzoek, niet gewogen, geen anestesist gezien. Ik dacht dat het ging om een simpele ingreep. Al met al had de operatie 3,5 uur geduurd en mijn hele hoofd zat in het verband, het bleek dat de arts veel meer gedaan had dan hij tegen mij had verteld. Ik ben nu bezig met mijn rechtsbijstand verzekering. Ik heb na ander half jaar nog twee open wonden op mijn hoofd. Veel pijn in mijn voorhoofd en je ziet geen verschil met na de operatie. Ik ben voor controle geweest met mijn vragen en ongenoegen en ik wilde zijn foto’s zien. Die waren volgens hem met het overzetten naar een nieuwe pc krijt geraakt. Hij zei dat de wonden op mijn hoofd niet goed waren en ik een nieuwe afspraak moest maken met zijn assistent (zijn echtgenoot). Ik heb dit uiteraard niet gedaan omdat het vertrouwen aanzienlijk verstoord is. Ik weet nog steeds niet wat er precies gebeurd is. Ik ben radeloos. 5100,– armer, want de verzekering betaald het niet (wat ik overigens niet wist want het was een medische indicatie. Ook dat bevestigde dr van Onselen. Ik ben vrijdag op consult geweest en maandag direct geopereerd. Geen voorbereiding gehad ook geen gesprek. Niemand ziet aan mij dat er iets is gebeurd en de oude klachten zijn weer volledig terug. Ik ben echt radeloos.

      /   Reply  / 
  5. marja

    Dit vind ik echt buiten proporties om deze zin te gebruiken over iemand die op die leeftijd is overleden.
    “Daarnaast is het bericht over dat “liefje”gescreven door de telegraaf” TIP: ik zou de volgende keer hier wat beter over nadenken. Denk aan de nabestaande”

      /   Reply  / 
  6. Jochem

    Jee Marja,

    Wat een vervelende toestand. En wat zegt die arts er na anderhalf jaar dan zelf over? Kan hij jou ook niet doorverwijzen naar een collega chirurg? Ik heb ook een ooglidcorrectie ondergaan en ben zeer tevreden (heb trouwens ook geen vooronderzoek of bloedonderzoek gekregen bij de Velthuis Kliniek) maar ik kan me voorstellen dat het bij jou wel erg rauw op je dak komt als je niet met elkaar eruit kunt komen. Vertrouwen is een groot goed. Succes

      /   Reply  / 
  7. Elly

    Ook ik heb een ooglidcorrectie gehad bij dezelfde chirurg en ben zeer tevreden!
    Vantevoren moest ik invullen wat ik aan medicijnen gebruite en hebben we mijn te lage bloedstolling besproken. Daar is rekening mee gehouden. Bij de operatie ging alles zoals het hoort met steriel maken, bloeddrukmeting, verschillende assistentes die precies zeiden wat er ging gebeuren en een vakkundige operatie. Ik kon alles horen en werd precies op de hoogte gehouden wat hij ging doen. Ook daarna bleef ik nog een tijd in de verkoeverkamer en werd me nauwkeurig verteld wat ik thuis moest doen om de zwelling tegen te gaan en het litteken te behandelen. ik mocht bellen als het anders dan anders ging. Na twee maanden heb ik weer twee stralende ogen.
    Nogmaals: ik ben zeer tevreden. Over Aestethicare niets dan lof!

      /   Reply  / 
  8. marja

    Ik heb niet alleen een ooglidcorrectie gehad, zoals je kunt lezen. Hierover ben ik niet goed geinformeerd. Ik ben vrijdags op consult geweest en hij zei me dat hij op maandag nog een gaatje had. Het was zo spoed dat ik geen bedenktijd had en er is ook geen enkele uitleg gegeven. Ik heb een week in de ziektewet gezeten. Mijn hele hoofd zat in het verband en ik heb nog steeds na bijna 2 jaar grote wonden op mijn hoofd. Hij heeft toegegeven dat dit niet goed is. Ik mocht een afspraak maken met de assistent. Ik heb er uiteraard geen vertrouwen in ben bang. Je ziet ook helemaal geen resultaat. De foto’s is de arts kwijt ?????????? Dus ik heb helaas geen goede berichten.

      /   Reply  / 
  9. marja

    Marije, ik ben het dus helemaal met je eens. Mijn operatie heeft drie en een half uur geduurd. Onder algehele anesthesie. Dan zou je toch een uitgebreid onderzoek verwachten naar hartklachten, bloedgroep etc. Er is dus niets gebeurd. Ik ben € 5100,– lichter en ik heb GEEN resultaat. Ik mag geloof ik blij zijn dat ik nog leef.

      /   Reply  / 
  10. marja

    Hoi Jochem,

    Hij heeft zijn fout toegegeven, maar je begrijpt dat ik niet meer door hem geholpen wil worden. Ik wacht de rechtszaak eerst af. Hij heeft dus ook mijn foto’s niet meer. Het is een raar verhaal. een operatie van 3,5 uur !!!! Geen vooronderzoek, geen bedenktijd. Het is wat mij betreft waanzin. Ik heb mijn oude klachten weer terug. Ik heb uiteraard wel foto’s. Je ziet geen verschil!! Ik ben radeloos.

      /   Reply  / 
  11. Elly

    Beste Marja, wat voor wonden heb je dan op je hoofd?
    Daar ben ik nieuwsgierig naar.
    En wat heeft dan zoveel gekost? Heb je een volledige facelift gehad of zo?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>