Thee verlaagt kans op huidkanker

Twee koppen thee per dag is genoeg om de kans op huidkanker met tientallen procenten kleiner te maken. Thee met een vleugje lime doet het nog iets beter en is vele malen goedkoper dan al die skinceuticals (drankjes die claimen het huidfunctioneren te verbeteren).

Wetenschappers staven deze uitspraken door te kijken naar het theedrinkgedrag van 1.400 personen die huidkanker hadden ontwikkeld en 700 personen die deze huidziekte niet ontwikkelden.

Ze beschreven de resultaten in het European Journal of Cancer Prevention. Polyfenolen in thee hebben een beschermend effect, zo is hun conclusie.

Bescherming tegen UV-stralen uit de zon blijft overigens het belangrijkste advies, als het gaat om voorkomen van huidkanker. 90% van deze vorm van kanker zou door zonlicht veroorzaakt worden. Het advies is om de zon te vermijden tussen 11 uur ’s ochtends en 15.00 uur in de middag. In die uren zoek je het beste de schaduw op. Verbranden is al helemaal uit de boze.

Bron: psycholoog.net 

Lees ook:Groene thee verkleint kans op longkanker
Lees ook:Sterkere thee is gezonder
Lees ook:Thee vermindert kans op diabetes
Lees ook:‘Groene thee goed tegen slechte adem’
Lees ook:Cafeïne in zonnebrandcrème tegen huidkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>