Voetgangersvriendelijke wijk gaat depressie tegen


Wanneer je als man woont in een wijk die goed begaanbaar zijn voor voetgangers, is je kans op depressie lager dan bij het wonen in drukke, voetgangersonvriendelijke wijken.

Amerikaanse wetenschappers kwamen hierachter door een onderzoek te doen bij 740 ouderen in Seattle. Bij mannen die in voetgangersvriendelijke wijken woonden kwamen minder kenmerken van depressie voor dan bij mannen uit drukkere wijken.

Er is in de statistische analyse rekening gehouden met andere risicofactoren, zoals inkomen en gezondheid. Opmerkelijk is dat het gevonden verband tussen de woonwijk en depressie niet opgaat voor vrouwen.

Men denkt nu dat lichaamsbeweging verantwoordelijk is voor het gevonden verband. Een voetgangersvriendelijke woonwijk zou mannen uitnodigen om vooral veel meer te gaan bewegen.

Het is ook mogelijk dat mannen in rustige wijken zich minder sociaal geïsoleerd voelen. Verder onderzoek is nodig om zeker te weten hoe het komt dat er een verband is tussen de directe woonomgeving en depressiviteit.

Bron: psycholoog.net 

 

Lees ook:Vrouwen halen mannen in met COPD
Lees ook:Koffie vermindert kans op depressie
Lees ook:Optimisme genetisch bepaald
Lees ook:‘Drie eieren per week verhoogt kans op prostaatkanker’
Lees ook:Deze 10 factoren leiden tot een beroerte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>