‘Arsenicum helpt tegen kanker’

Eén van de meest gebruikte moordmiddelen, het gif arsenicum, kan significant helpen tegen sommige zeldzame vormen van leukemie. Amerikaanse onderzoekers hebben gezegd dat het middel de levensverwachting van patiënten aanzienlijk kan verlengen.

"Let wel, het gaat om een veel kleinere dosis dan gebruikt wordt om mensen mee te vergiftigen", zegt Dr. Bayerd Powell van het Wake Forest University Medical Center.

Powell zegt dat het toevoegen van arsenicum aan de standaardbehandeling tegen leukemie, de levensverwachting van zieke patiënten enorm kan verlengen. Hij hoopt ook dat het effect zo groot zal zijn dat sommige patiënten hiermee noodzakelijke chemokuren kunnen ontlopen. "Maar dat zal nog wel veel testen vereisen om dat vast te kunnen stellen", aldus Powell.

Het 'medicijn', Arsenicum Trioxide, wat verkocht wordt onder de merknaam Trisenox, wordt aanbevolen voor patiënten met APL: een zeldzame acute vorm van leukemie. In de Verenigde Staten krijgen elk jaar ongeveer vijftienhonderd Amerikanen de ziekte.

Bron: depers.nl

Lees ook:Efficiëntere chemo voor baby’s met leukemie
Lees ook:CT-scan bij kind verhoogt kans op kanker
Lees ook:Nieuw middel tegen non-Hodgkin kanker
Lees ook:‘Zware metalen in potjes babyvoeding’
Lees ook:Leukemiepatiënten krijgen veel te hoge dosis chemo

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Arsenicum helpt tegen kanker’

  1. henk

    Zouden deze onderzoekers wel eens van homeopathie hebben gehoord? Daar is arsenicum al meer dan honderd jaar een middel tegen bijvoorbeeld bloedvergiftiging. Uiteraard ook in sterk verdunde vorm…..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>