Zwitserland keurt experimentele behandeling hersentumor goed


Een experimentele behandeling tegen hersentumoren heeft in Zwitserland groen licht gekregen om op de markt te worden gebracht. Het gaat om het allereerste therapeutische vaccin tegen hersenkanker.

Dat meldt de Amerikaanse producent Northwest Biotherapeutics. Volgens het bedrijf zijn de overlevingskansen van patiënten met de behandeling dubbel zo hoog.

De DCVax is een kankerbehandeling waarbij het eigen immuunsysteem van de patiënt de tumor aanvalt. De immuuncellen van de patiënt worden verkregen via een bloedafname.

Dat gebeurt op het ogenblik dat ze onrijp zijn. De cellen worden in het laboratorium tot rijping gebracht en blootgesteld aan biomarkers (specifieke kenmerken) van de tumor, zodat ze de tumorcellen herkennen. Daarna worden ze opnieuw bij de patiënt geïnjecteerd en kunnen ze de tumor aanvallen.

Northwest Biotherapeutics zal in de VS en de rest van Europa begin 2009 een dossier indienen, in functie van een bijkomend onderzoek dat in 2008 wordt afgesloten.

Bron: hln.be 

Lees ook:Bloedtest helpt bij keuze beste kankerbehandeling
Lees ook:Virus doodt hersentumoren
Lees ook:Kanker te lijf met een precisiebombardement
Lees ook:Doorbraak in strijd tegen kwaadaardige huidkanker
Lees ook:Succesvolle behandeling tegen asbestkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>