Farmaceutische industrie gaat gebukt onder slecht imago

De ´gewone man´ heeft misschien al geen hoge pet op van de farmaceutische industrie. Maar ook mensen die beroepshalve met de bedrijfstak te maken hebben – zoals politici, ambtenaren, artsen en apotheker – hebben geen goed woord over voor de geneesmiddelenfabrikanten.

Dagblad Trouw publiceerde afgelopen zaterdag over een rapport dat is verschenen in opdracht van Nefarma, een koepel die de innovatieve farmaceutische bedrijven in Nederland vertegenwoordigt. 

Uit het rapport blijkt komt naar voren dat de ondervraagden de farmaceutische industrie zien als een sector die vooral door commerciële belangen wordt gedreven. De sector weet dit overigens goed te verbloemen door een geolied marketingapparaat.

Maar verder wordt de farmaceutische industrie weinig transparant en sociaal genoemd. Enkele uitzonderingen daargelaten bekommeren de pillenfabrikanten zich nauwelijks over de maatschappelijke rol die ze zouden kunnen spelen, aldus de ondervraagden.

Kortom een pittig rapport dat er niet om liegt. Wel mooi vind ik het feit dat ook de initiatiefnemer van het onderzoek, Nefarma, niet ongeschonden blijft. En dat dat niet onder de pet is geschoven.

De parlementariërs, ambtenaren, artsen en apothekers noemen Nefarma ‘monddood', 'loopjongen van de industrie', en 'onzichtbaar in het publieke debat'. Ai! 

Volgens mij is hier werk aan de winkel!

Bron: Trouw

Lees ook:‘Medicijnindustrie sponsort vooral lucratieve ziektes’
Lees ook:Farmaceuten laten zich van slechtste kant zien
Lees ook:Fabrikant heeft invloed op medicijngebruik patiënt
Lees ook:Neelie Kroes neemt farmaceutische sector onder de loep
Lees ook:Zorgen om uitblijven nieuwe antibiotica

1 Reacties // Reageer

One thought on “Farmaceutische industrie gaat gebukt onder slecht imago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>