Anti-katertips

Als je gisteravond net zo’n leuke avond hebt gehad als ik, dan ben je vandaag misschien wel aan wat anti-katertips toe……

* Blijf zo lang mogelijk in bed!

* Ontbijt met fruit. Bananen en tomaten schijnen heilzaam te werken!

* Op de been? Trek dan een dikke jas aan, das om, wanten aan en naar buiten! Het ziet er naar uit dat het vandaag weer een stralende dag wordt. Maar het blijft in ieder geval koud en dat is wel prettig als je een kater hebt. Want ook al moet je er misschien niet aan denken: even een frisse neus halen en je zult zien dat je ervan opknapt.

* Verder natuurlijk heel veel water drinken vandaag om al die alcohol uit je lichaam te spoelen.

* Het is misschien niet heel goed voor je maag, maar die is toch wel van streek vandaag. Dus kun je maar beter lekker vet en zout eten. Mijn favoriete anti-katereten: cola, chips en friet. (Morgen gaan we lijnen!)

* Wees terughoudend met pijnstillers. Is die hoofdpijn echt niet te harden, kies dan voor paracetamol, maar niet meer dan 2 gram per dag, anders kan je lever beschadigen. Mijd aspirine (geeft een verhoogde kans op maagbloedingen) en NSAID’s als ibuprofen en naproxen, want die kunnen de maagwand beschadigen.

* En tot slot vanavond lekker vroeg naar bed. Het kan niet snel genoeg morgen zijn!

Lees ook:Pijnstillers veroorzaken hoofdpijn
Lees ook:Seks helpt juist goed tegen hoofdpijn
Lees ook:Slank terugkomen van vakantie
Lees ook:Aaargh, daar is tóch die kater!
Lees ook:Zo houd je de griep buiten de deur!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Anti-katertips

  1. www.losgaan.com

    Pfff de dag na een avondje losgaan is erg zwaar. zeker als je ook nog aardig wat alcohol hebt genuttigd. Deze tips helpen wel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>