Zo houd je de griep buiten de deur!

Ben je geveld door de griep? Dan kun je helaas weinig meer doen dan uitzieken. Nou ja, je zou zink kunnen slikken, dan ben je misschien 1 dagje eerder beter. Maar verder bestaat er geen remedie tegen griep. Maar je kunt wel voorkómen dat je ziek wordt! Lees hier de tips!

* Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is zorgen dat je voldoende slaap krijgt. Slaapgebrek is funest voor je weerstand en dan slaat de griep toe voor je het in de gaten hebt.

* Ook stress kun je maar beter vermijden.

* Blijf in beweging. Je hoeft niet meteen fanatiek te gaan sporten. Maar sla die lift een keer over en neem de trap. En pak eens wat vaker de fiets in plaats van de auto. Bewegen zorgt ervoor dat je lichaam meer aankan.

* Eet gezond en gevarieerd. En nee, geen vitaminepillen, maar gewoon puur natuur. Vezels, groente en fruit. Eet niet te veel vet en zout.

* Drink anderhalve liter vocht per dag, bij voorkeur water en thee. Zo krijgen afvalstoffen voldoende kans om het lichaam te verlaten. Wees matig met alcohol.

* En tot slot: zorg voor een goede hygiëne. Was regelmatig je handen met zeep. Blijf uit de buurt van hoestende en proestende mensen en wees solidair: nies en hoest in een papieren zakdoek en gooi die vervolgens weg. Zo beperk je de kans op besmetting. Ventileer ook je huis regelmatig en houd het schoon!

Lees ook:Thee vermindert kans op diabetes
Lees ook:‘Thee helpt tegen hartaandoeningen en kanker’
Lees ook:‘Nederland niet voorbereid op griepvirus’
Lees ook:8 glazen water = onzin
Lees ook:Hoe verzorg je griep-patienten zonder zelf ziek te worden?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>