Italiaanse comapatiënte mag eindelijk sterven

Zoals iedereen het recht heeft om te leven, heeft ook iedereen het recht om te sterven, vind ik. Vandaag mag een 37-jarige comapatiënte – na maar liefst 17 jaar in coma te hebben gelegen – eindelijkhaar laatste adem uitblazen. En dat is heel wat in het rooms-katholieke Italië!

Eluana Englaro kreeg 17 jaar geleden een ongeluk waarna zij in coma raakte. Al die jaren is zij kunstmatig gevoed en in leven gehouden. Haar vader strijdt al 10 jaar voor een waardig einde voor zijn dochter.

Maar de rechterlijke macht in Italië wilde er niet aan. En zo werd Englaro onbedoeld het symbool van een felle juridische strijd over het recht op sterven in Italië.

Maar vorig jaar kreeg vader Englaro na een jarenlange strijd eindelijk gelijk van het hoogste Italiaanse rechtscollege. Zijn dochter is afgelopen nacht overgebracht naar een ziekenhuis waar ze op een waardige manier kan sterven.

Klein smetje op het hele gebeuren is dat een groep demonstranten tegen euthanasie nog heeft geprobeerd om het vertrek van de ambulance uit het katholieke ziekenhuis bij Milaan te verhinderen, maar tevergeefs. Englaro is overgebracht naar een geriatrisch hospitaal bij Udine.

Bron: Parool.nl  

Lees ook:Comapatiënte Eluana Englaro overleden
Lees ook:Wat een ophef veroorzaakt Eluana in Italië!
Lees ook:Hypocriete Berlusconi ontketent machtsstrijd
Lees ook:Italiaanse vrouw wil kind van comateuze echtgenoot
Lees ook:Vader Eluana Englaro vervolgd voor moord

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Italiaanse comapatiënte mag eindelijk sterven

  1. Pingback: Wat een ophef veroorzaakt Eluana in Italië! | Gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>