Comapatiënte Eluana Englaro overleden

Het is een beetje raar en zelfs ongepast om blij te zijn als iemand is overleden. Maar in dit geval moet ik bekennen dat er een zucht van verlichting door me heen ging toen ik net in De Telegraaf las dat de 38-jarige Italiaanse comapatiënte Eluana Englare is overleden.

Maar liefst 17 jaar heeft ze in coma gelegen. Vorig jaar kreeg haar vader na een jarenlange strijd uiteindelijk van de hoogste rechter toestemming om haar kunstmatige voeding te staken.

De afgelopen dagen leidde de zaak tot een ware rel in Italië. Premier Berlusconi wilde dat de kunstmatige voeding werd hervat.

Juist vanavond sprak de Eerste Kamer in Italië over de euthanasie van Eluana Englaro. Het debat moest echter onderbroken worden omdat Eluana om 10 minuten over 8 vanavond is overleden.

Is haar wens en die van haar ouders dan uiteindelijk toch nog uitgekomen.

Oh, en voor wie het nog interesseert: Het Vaticaan heeft laten weten dat God iedereen vergeeft die verantwoordelijk zijn voor haar euthanasie. Het is maar dat je het weet!

Lees ook:Eluana Englaro is niet vermoord
Lees ook:Vader Eluana Englaro vervolgd voor moord
Lees ook:Hypocriete Berlusconi ontketent machtsstrijd
Lees ook:Italiaanse comapatiënte mag eindelijk sterven
Lees ook:Wat een ophef veroorzaakt Eluana in Italië!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>