Vader Eluana Englaro vervolgd voor moord

Eluana Englaro mag dan na 17 jaar in coma te hebben gelegen nu rust hebben, voor haar vader is de zaak nog lang niet voorbij. De Italiaanse justitie gaat hem vervolgen voor moord…

De 38-jarige Eluana overleed op 9 februari nadat de artsen het kunstmatig toedienen van vocht en voedsel hadden gestaakt. Haar vader had daar al meer dan 10 jaar voor gestreden. Eind vorig jaar gaf een Italiaanse rechter hem eindelijk toestemming om de behandeling te staken.

Beppe Englaro (67)is niet de enige die nu door justitie wordt vervolgd. Dat geldt ook voor 13 anderen, waaronder de anesthesist en andere leden van de medische staf van het ziekenhuis waar Eluana overleed.

Uit de voorlopige bevindingen van de autopsie bleek dat Eluana is gestorven aan hartfalen als gevolg van het stopzetten van de voeding. Maar daar neemt de pro-life beweging, het Comité van Waarheid en Leven, geen genoegen mee. Zij heeft op een onderzoek aangedrongen.

En daarmee is de politieke en religieuze rel die in Italië ontstond na het staken van de behandeling van Eluana, nog lang niet ten einde.

Voor Eluana maakt het gelukkig allemaal niets meer uit. Zij trok uiteindelijk aan het langste eind: op de avond dat de eerste kamer debatteerde over haar, blies ze haar laatste adem uit. Een vervolging kan dáár in ieder geval niets meer aan veranderen.

Bron: Parool

Lees ook:Comapatiënte Eluana Englaro overleden
Lees ook:Eluana Englaro is niet vermoord
Lees ook:Hypocriete Berlusconi ontketent machtsstrijd
Lees ook:Italiaanse comapatiënte mag eindelijk sterven
Lees ook:Wat een ophef veroorzaakt Eluana in Italië!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>