Artsen privékliniek mogelijk vervolgd

Afgelopen woensdag was Pascal Duijsters, medisch directeur van de Silhouet Kliniek en huisarts in België, nog optimistisch over de toekomst van zijn privékliniek. Over 2 weken zou hij weer opengaan, riep hij in Het Nieuwsblad. Maar daar ziet het niet naar uit.

Sterker nog, dagblad BN/De Stem meldde gisteren dat de artsen die operaties hebben uitgevoerd in de in opspraak geraakte privékliniek Silhouet in Breda en Weert mogelijk worden vervolgd. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een onderzoek ingesteld naar hun handelwijze.

De IGZ vraagt zich af of de artsen wel op een verantwoorde manier hun vak hebben uitgeoefend, zoals de wet voorschrijft. Zo hebben ze operaties uitgevoerd in ruimtes die daar niet geschikt voor waren.

Afgelopen maandag besloot de inspectie dat er in de privékliniek voorlopig geen operaties meer mogen plaatsvinden. Aanleiding waren de onhygiënische omstandigheden waar de patiënten aan bloot gesteld werden, zoals vuile instrumenten. Bovendien werden de patiënten verdoofd zonder de aanwezigheid van een anesthesist.

Waarschijnlijk zijn veel vrouwen die er een borstvergroting willen of al hebben ondergaan zich er ook niet van bewust dat de opererend chirurg helemaal geen plastisch chirurg is, maar een hart-longchirug! Want anders laat je je toch niet door zo iemand behandelen? Zelfs niet als het er spotgoedkoop is!

Medisch directeur Duijsters heeft laten weten vandaag met een perscommuniqué te komen.

BN/De Stem wist ook nog te melden dat de Bredase vestiging van Silhouet in de toekomst niet meer voor operaties gebruikt zal worden. Het bedrijf zou zijn activiteiten willen overhevelen naar een nieuwe vestiging in Etten-Leur. Wellicht in de hoop daar met een schone lei te kunnen beginnen…



Lees ook:Operatiestop in privékliniek in Breda en Weert
Lees ook:Bodyliftoperatie alleen in gewoon ziekenhuis
Lees ook:Privékliniek Laser Surgery mag weer open
Lees ook:Opnieuw plastisch chirurg onder vuur
Lees ook:Vrouw dood na liposuctie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>