Opnieuw plastisch chirurg onder vuur


Drie vrouwen hebben een klacht ingediend tegen een Belgische hart-longenchirurg die in privé-kliniek Acura Medisch Centrum in Weert borstvergrotingen uitvoert. Dat bevestigt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in de Volkskrant.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er aanklachten worden ingediend tegen een plastisch chirurg die borstvergrotingen uitvoert, zonder dat hij daarvoor is opgeleid. Net als bij de chirurg van de Haagse City Kliniek – die van oorsprong gynaecoloog was – ging het ook dit maal fout.

Tegen de Belgische arts liep al een onderzoek vanwege eerdere meldingen van complicaties na operaties.

Dat deze zaak ‘stinkt’ lijkt vrij duidelijk. Want er blijkt namelijk een ‘oude bekende’ een rol in te spelen: de Silhouet-kliniek. Deze kliniek voor plastische chirurgie moest eerder dit jaar op last van de IGZ beide filialen in Breda en Weert sluiten vanwege slechte hygiëne.

Nadat de kliniek zijn zaakjes weer op orde leek te hebben, ging hij verder onder de naam Acura MC.

Maar je kunt wel een nieuwe naam bedenken, maar als je vervolgens je werk en je patiënten niet serieus neemt, gaat het toch weer fout. Dat blijkt maar weer eens!

De Volkskrant meldt dat de IGZ niet wil ingaan op de inhoud van de nieuwe meldingen, maar volgens de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, die de klachten doorgaf, zou het gaan om ‘ernstige complicaties na borstvergrotingen’. De arts zou technische fouten hebben gemaakt bij het inbrengen van implantaten.

Ik begin me nu onderhand toch wel af te vragen wanneer minister Klink nu eens ingrijpt en privé-klinieken gaat verplichten om een vergunning aan te vragen. Het is toch belachelijk dat iedereen zomaar een kliniek voor plastische chirurgie kan openen en vervolgens in de vrije uurtjes lekker zijn zakken kan gaan vullen?

Het zou ook prettig zijn als artsen zich bij hun leest houden. Vrouwen die kiezen voor een borstvergroting moet er van op aan kunnen dat zij wordt geopereerd door iemand die daarvoor is opgeleid en niet door een gynaecoloog, hartchirurg of weet ik veel wat voor arts!

Lees ook:Inspectie treft wantoestanden aan in Haagse privé-kliniek
Lees ook:Klachten over CityKliniek stromen binnen
Lees ook:‘Plastisch gynaecoloog’ Rock Goerdin was al eens geschorst
Lees ook:Kliniek voor vrouwen met cosmetische verslaving
Lees ook:Leidraad voor veilige cosmetische ingrepen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Opnieuw plastisch chirurg onder vuur

  1. Plastische Chirurgie

    Het is niet voor niets dat de discussie over extra controle voor prive klinieken telkens weer oplaait. Op http://www.plastische-chirurgie.nl houden we een dossier bij over de [url=http://www.plastische-chirurgie.nl/dossier/kwaliteit-klinieken]kwaliteit van prive klinieken[/url].

    Hier lees je o.a. over de wetgeving waaraan de klinieken moeten voldoen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>