Leidraad voor veilige cosmetische ingrepen

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) komt deze zomer met een leidraad waar Nederlandse klinieken aan moeten voldoen als ze cosmetische operaties willen uitvoeren. Dat meldt nu.nl.

Aanleiding is het grote aantal meldingen van Nederlanders die in het buitenland een cosmetische ingreep laten doen en daarbij ernstige verminkingen oplopen.

Het Algemeen Dagblad meldde vanochtend dat afgelopen jaar 2500 slachtoffers zich hebben gemeld bij de Stichting Slachtoffers Cosmetische Artsen.

Die stichting is opgericht door Sylvia Veerman, zelf slachtoffer van een privékliniek. Zij heeft er een boek over geschreven en een website opgericht.

Veel mensen wijken naar het buitenland uit omdat cosmetische operaties daar een stuk goedkoper zijn. Zij vragen zich in veel gevallen echter niet af of de kliniek waar ze naar toe gaan wel goed aangeschreven staat. En of de arts die ze behandelt wel echte deskundig is.

Weer thuis in Nederland begint dan de ellende, en worden Nederlandse plastisch chirurgen geconfronteerd met de vaak ernstige complicaties.  

Volgens Irene Mathijssen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, gaan de meeste klachten over ‘fillerbehandelingen’, waarbij rimpels worden weggespoten. Vooral facelifts, neus- en ooglidcorrecties pakken nogal eens verkeerd uit.

De leidraad van de NVPC moet voor zowel klinieken als consumenten meer duidelijkheid geven. Klinieken weten wat er van ze wordt verwacht en consumenten kunnen zien of ze met een veilige en betrouwbare arts te maken hebben.

Lees ook:Strengere eisen aan cosmetisch arts
Lees ook:Operatiestop in privékliniek in Breda en Weert
Lees ook:Consumentenbond waarschuwt voor ooglaserklinieken
Lees ook:1 op 3 Nederlanders heeft voorkeur voor privékliniek
Lees ook:Privéklinieken jagen skiërs op kosten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>