Rookpolitie verkleed naar carnaval

Controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaan komende dagen in het zuiden van het land in carnavalskledij de kroegen controleren, meldt NOS Teletekst. Ik vind het wel een giller.

De VWA wil niet zeggen hoe de controleurs verkleed gaan (tip: als sigaret?). Reden voor de verkleedpartij is dat de dienst anders bang is dat de controleurs lastig gevallen worden door (dronken) feestgangers. Lijkt me een heel verstandige beslissing.

Het betekent voor de carnavallers onder ons wel dat er zelfs tijdens carnaval geen uitzondering wordt gemaakt. Het blijft dus opletten geblazen.

Overigens gaan de controleurs geen boetes uitdelen tijdens de festiviteiten; die ontvangen de overtredende horecagelegenheden achteraf keurig op de mat.

Lees ook:Carnaval en gladheid zorgen voor extra drukte bij spoedhulp
Lees ook:‘Veel ziekmeldingen na Carnaval’
Lees ook:Zuidelijke ziekenhuizen houden hart vast met carnaval
Lees ook:Cafés lappen rookverbod nog altijd aan hun laars
Lees ook:Meeste horeca houden zich aan het rookverbod

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Rookpolitie verkleed naar carnaval

  1. Hans Koeman

    Ze zullen wel vermomd zijn als rookmelder ?

      /   Reply  / 
  2. eliza

    ik vind het te belachelijk voor woorden hoeveel mensen gaan er niet dood aan het alcahol, is dat het volgende verbod, het is gewoon een nieuwe melkkoe voor de staat

      /   Reply  / 
    1. maxdamage

      ik had het niet mooier kunnen zeggen

        /   Reply  / 
  3. wogo walitseni

    ze gaan verkleed als nsb’ers denk ik, want die tijd hebben we weer terug nu

      /   Reply  / 
  4. F.Floor (62)

    Nou, dan weet ik wel meer manieren. Zo veroorzaken dokters jaarlijks 3x meer doden dan die tezelfdertijd in het verkeer omkomen. Dagelijks worden 23 volstrekt dodelijke recepten uitgeschreven met een incident als gevolg.
    Dat NU pas roken onmogelijk wordt gemaakt is wel een beetje mosterd na de maaltijd, immers in 1972 was al bekend dat tabaksfabrikanten ammonia door het gesneden tabak mengen om aldus een verslaving op gang te brengen in de hersenstam – aldus is het vanaf dan nog onmogelijk om weer eraf te kunnen komen.
    Wie dus nicotinepilletjes/nicotinepleisters van zijn dokter betrekt moet dus vooral oplosmiddelen zoals verf, zepen, zweetspuitbussen etc. vermijdden omdat anders de “afwenkuur” niet goed werkzaam is.
    Of het NSB-ers zijn? Wel, in die tijd was het een heus misdrijf als jij als baby jouw hoofdje om het hoekje van de baarmoeder van je moeder had gestoken: daar stond toendertijd werkelijk waar de doodstraf op! En dat was beslist niet in Duitsland uitgevonden maar in Geneve, dus in Zwitserland. Alle landen spraken toen af dat ze dit “misdrijf” zouden vervolgen, alleen was Nederland er een beetje laks ermee en dat kwam ons prompt op een inval van dat “Herrenvolk” te staan.
    Politieke gektes hebben we dus al wat vaker meegemaakt. Nog zo een bekend voorbeeld is de benzinedistributie eind 1973 vanwege “olieschaarste” en ook dit verhaal is nogal bevreemdend omdat benzine slechts 0,08% van aardolie, en voor 86% van vies slootwater middels elektrolyse wordt gemaakt.
    Of het anti-rookbeleid nou ook onder een totale geschiftheid moet vallen kan ikzelf niet goed beoordelen omdat ik er pas mijn broertje aan dood heb door al dat gerook: zijn hart begaf het opeens en dat kwam hard aan. Wel vindt ik het rookverbod nogal opdringerig omdat, als jij als kroegbaas jouw tent direkt tot koffiewinkel ombouwt je direkt ontheffing krijgt om net zoveel te laten paffen als ze maar willen want dan komt de controleur (nsb-er?) dan namelijk niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>