Zuidelijke ziekenhuizen houden hart vast met carnaval

Ziekenhuizen in het zuiden van ons land hebben alarmfase één afgekondigd om tijdens het naderende carnaval jonge comazuipers te kunnen opvangen. Dat meldde De Telegraaf gisteren. Dat is jammer, want het kan ook zo anders, bewijst bijvoorbeeld Boemeldonck.

Volgens dr. Rolf Pelleboer van de jeugd- en alcoholpoli van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven worden er tijdens carnaval soms wel 10 laveloze kinderen van 14 of 15 jaar per avond binnengebracht. Ook in Venlo en Maastricht staan de artsen paraat om dronken jongeren op te vangen.

Toch jammer dat het zo moet gaan en dat we als samenleving geen actie ondernemen tegen het overmatig drankgebruik. Neem een voorbeeld aan Boemeldonck (normaal Prinsenbeek, bij Breda), waar het carnaval bij de mensen in het bloed zit.

Daar geldt sinds jaar en dag de gewoonte dat kinderen tijdens carnaval géén alcohol drinken. Sterker nog, je moet minimaal 16 jaar oud zijn om na 18.00 uur ‘s avonds een café binnen te mogen! Om binnen te komen moet je je legitimeren en sommige kasteleins kiezen ervoor om 16 en 17-jarigen een polsbandje te geven, zodat ze makkelijk kunnen zien dat die kinderen geen sterk alcoholische dranken mogen bestellen.

Zo blijft carnaval tenminste gezellig én veilig!

Veul leut!!!

Lees ook:GGD waarschuwt carnavalvierders voor de kou
Lees ook:Carnaval en gladheid zorgen voor extra drukte bij spoedhulp
Lees ook:Rookpolitie verkleed naar carnaval
Lees ook:Hoe overleef ik de hitte?
Lees ook:Hittegolf: veel alcohol drinken extra schadelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>