‘Veel ziekmeldingen na Carnaval’

9DO3TWQGGP

Wist je dat Carnaval de economie een stevige kater bezorgt? Van de feestvierders meldt bijna 15% zich na carnaval ziek bij de baas. Dit blijkt uit een onderzoek onder meer dan 950 bezoekers van Feestkleding365.nl, de grootste online carnavalswinkel van Nederland. 

De meesten blijven een dagje thuis om bij te komen, maar een kleine groep plakt er soms wel een hele week aan vast. De voornaamste conclusies uit het onderzoek worden in de infographic ‘Het Grote Carnavalsonderzoek’ samengevat.

Boven de rivieren de meeste ziekmeldingen

‘Als je deze cijfers doortrekt naar de werkende bevolking, heb je het over maar liefst 1,8 miljoen ziektedagen’, zegt José Cabrera y Charro, eigenaar vanFeestkleding365.nl, die het onderzoek uitvoerde onder haar bezoekers. Bovendien zijn er grote regionale verschillen. Boven de rivieren meldt bijna 28% zich een of meerdere dagen ziek. Onder de rivieren is dat minder dan de helft: 13% van de Brabanders en minder dan tien procent van de Limburgers. ‘Dat komt’, vermoedt José, ‘omdat import-carnavallers vaker in het weekeinde feestvieren en maandag weer naar het werk moeten. Brabanders en Limburgers nemen gewoon de week vrij.’

Bestellen tijdens kantooruren

De economische kosten van carnaval beperken zich echter niet tot ziek melden, in de laatste week voor carnaval wordt maar liefst 1 op de 3 (33,8%) van de bestellingen tijdens kantooruren geplaatst, veel meer dan normaal. Het plaatsen van een bestelling kost bezoekers van de website gemiddeld 27 minuten; al met al een flinke economische strop voor het bedrijfsleven.

Lees ook:Minder ziekmeldingen na carnaval door recessie
Lees ook:Zuidelijke ziekenhuizen houden hart vast met carnaval
Lees ook:‘Griep trekt op naar het noorden’
Lees ook:Ziekte is even geen reden om thuis te blijven
Lees ook:Jongeren zuipen zich klem met carnaval

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>