Vooral jongvolwassenen getroffen door de varkensgriep

Meestal zijn ouderen, kinderen en chronisch zieken het meest vatbaar voor de griep. Maar bij de Mexicaanse varkensgriep lijkt dit niet op te gaan. Vooral mensen tussen de 20 en 40 jaar oud lijken de meeste kans te hebben op de ernstigste vorm van varkensgriep.

Van de Mexicaanse patiënten die bezweken, kwamen namelijk de meesten uit deze leeftijdsgroep. Dat is heel ongewoon zegt viroloog Ab Osterhaus in het Algemeen Dagblad. ‘Een verklaring hebben we er nog niet voor.’

Opvallend is het dat er wel wordt gevreesd voor een pandemie, maar dat de Wereldgezondheidsorganistaie (WHO) het kennelijk niet nodig vindt om een reisverbod naar Mexico te adviseren. Daarmee zou je een dergelijk virus toch snel in de ban kunnen doen, lijkt me.

Passagiers op Schiphol die van en naar Mexico reizen, krijgen nu enkel een brief van de GGD, waarin staat dat ze de huisarts moeten bellen als ze binnen een week koorts krijgen of veel hoesten.

Wie naar Mexico gaat, krijgt het advies vaak de handen te wassen (wat toch al geen overbodige luxe is in dergelijke landen) en uit de buurt te blijven van niezende mensen.

Het RIVM meldt dat Nederland zo’n 4,5 miljoen doses Tamiflu klaar heeft liggen. Tamiflu is een virusremmend middel dat de groei van het virus onderdrukt. De producent van het medicijn, Roche, heeft inmiddels de productie van de virusremmer verhoogd.

Aan een vaccin tegen het varkensgriepvirus wordt de komende maanden hard gewerkt.

Lees ook:Volgens Mexico is griep alweer op zijn retour
Lees ook:Duitse vrouw krijgt varkensgriep in eigen land
Lees ook:Grote ophef over naam ‘Mexicaanse griep’
Lees ook:Angst om varkensgriep neemt toe
Lees ook:Mexicaanse griep: meer dan 10.000 besmettingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>