Goedkope wondercrème tegen rimpels werkt echt


Smeren tegen rimpels. Werkt het echt? Cosmeticafabrikanten beweren van wel, maar die durven ook rustig 100 euro of meer voor een potje crème te vragen. Helemaal niet nodig, blijkt. Want er is daadwerkelijk een crème die veroudering tegengaat, gewoon in de winkel verkrijgbaar is en slechts 20 euro kost.

Britse wetenschappers zeggen dat de populaire gezichtscrème ‘No 7 Protect & Perfect Beauty Serum’ van het beautymerk Boots de rimpels beperkt en schade die door UV-stralen van de zon is ontstaan, herstelt.

Daarmee is voor het eerst wetenschappelijk bewezen dat een vrij verkrijgbare gezichtscrème helpt tegen rimpels. De crème werd al bij de lancering – onder meer door de BBC – bestempeld als een wondercrème. Maar echt harde bewijzen waren er niet.

Dermatologen van de universiteit van Manchester onderzochten of de effecten van de gezichtscrème ook zichtbaar zijn voor het blote oog. Aan het onderzoek namen 60 vrijwilligers deel tussen de 45 en 80 jaar oud met een zonbeschadigde huid. Van hen kregen 30 de wondercrème, de andere helft gebruikte een normale gezichtscrème.

Na een jaar bleken er duidelijke verschillen tussen de 2 groepen. Voor en na de proefperiode werden foto’s gemaakt. Ook werden de gezichten van de deelnemers onderzocht op schade door de zon als rimpels en pigmentvlekjes. Bij 70% van de gebruikers van de Boots-crème bleek de textuur van de huid verbeterd en ze hadden minder rimpels.

Daaruit concluderen de onderzoekers dat de crème heilzaam is voor een beschadigde huid.

Boots is op dit moment bezig met een terugkeer in Nederland, maar je kunt de crème ook via internet bestellen.

Bron: hln.be

Lees ook:Wondercrème Aldi laat rimpels verdwijnen
Lees ook:Geef mama een anti-rimpelcrème die écht werkt!
Lees ook:Rood fruit goed tegen huidveroudering
Lees ook:Gezichtscrèmes verrijkt met vitamines zijn zinloos
Lees ook:Viagra zonder voorschrift in Britse winkels

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Goedkope wondercrème tegen rimpels werkt echt

  1. Irma

    Geloof er niets van… en creme die werkt? laat me niet lachen

      /   Reply  / 
  2. Christopher

    Goedkoop? O_O

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>