Britse moeders zien wel wat in een ‘Mexicaans griepfeestje’


Kun je je voorstellen dat je je kind naar speciale ‘Mexicaanse griepfeestjes’ stuurt, in de hoop dat ze besmet raken en zo immuniteit tegen het virus opbouwen……? Nee toch zeker. Maar Britse moeders zien er wel wat in!

Sommige ouders hebben het in hun krankzinnige hoofd gehaald om hun kinderen opzettelijk aan het H1N1-virus bloot te stellen, voordat het misschien muteert in een gevaarlijkere variant. Ze discussiëren erover op de website mumsnet.com.

Andere ouders willen dat hun kind zo snel mogelijk de Mexicaanse griep krijgt, uit angst dat straks, als de pandemie echt serieuze vormen aan gaat nemen, er geen virusremmers meer zijn.

Gelukkig zijn er ook nog ouders die het hoofd wel koel houden. En ook gezondheidsorganisaties drukken ouders op het hart om kinderen niet aan het virus bloot te stellen waaraan al 3 Britten zijn overleden, waaronder 1 kind!

Hoewel het virus in Groot-Brittannië nog relatief mild lijkt, zijn er in andere delen van de wereld al wel gezonde volwassenen aan overleden. Je kunt daarom maar beter het risico niet te nemen, aldus griepexperts.

Het is niet duidelijk of er al daadwerkelijk Mexicaanse griepfeestjes hebben plaatsgevonden, of dat het vooralsnog bij plannen en geruchten blijft…

Bron: Daily Mail

Lees ook:Twee kinderen overleden aan Mexicaanse griep
Lees ook:‘Helft van de Britten had de Mexicaanse griep’
Lees ook:Mexicaanse griep eist derde slachtoffer
Lees ook:Voor het eerst in maanden geen Mexicaanse griepdode
Lees ook:Opnieuw een griepdode in Groot-Brittannië

1 Reacties // Reageer

One thought on “Britse moeders zien wel wat in een ‘Mexicaans griepfeestje’

  1. Henk Parmentier

    Griep parties is een geweldig idee voor normale gezonde kinderen! Het opbouwen van immuniteit kan niet vroeg genoeg beginnen. Vroeger werden er om dezelfde reden waterpokken feestjes gegeven. Vergeet niet dat de mexicaanse griep tot nu toe een milder ziektebeeld geeft dan “gewone griep”

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>