Mexicaanse griep gevaarlijker dan gedacht


Slecht nieuws voor iedereen die denkt dat het wel meevalt met het Mexicaanse griepvirus: volgens Rotterdamse wetenschappers is het virus gevaarlijker dan gedacht.

Virologen van de Erasmus Universiteit ontdekten dat het virus zich even gemakkelijk via de lucht verspreidt en zelfs nog dieper in het lichaam binnendringt – via de luchtpijp naar de longen – dan de ‘gewone’ griep. Ook zou het virus zich sneller vermenigvuldigen, meldt de NOS.

Gezonde mensen die Mexicaanse griep krijgen worden ernstiger ziek dan van de normale seizoensgriep. Dat geldt ook voor mensen met een zwakke gezondheid.

Volgens onderzoeksleider Ron Fouchier maken de onderzoeksresultaten het aannemelijker dat na de zomer – als het virus naar verwachting pas echt zal toeslaan – scholen gesloten zullen moeten worden om de snelheid waarmee het virus zich verspreid af te remmen.

Door de tijdswinst die daardoor ontstaat zal de gezondheidszorg zich beter kunnen voorbereiden en meer tijd krijgen om iedereen op tijd te vaccineren.

Lees ook:RIVM: Mexicaanse griep slaat na de zomer toe
Lees ook:Nieuwe fase van griepbehandeling in aantocht
Lees ook:Scholen in Madrid dicht om Mexicaans griep
Lees ook:Griepgolf al in augustus verwacht
Lees ook:Scholen dicht vanwege Mexicaanse griep

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Mexicaanse griep gevaarlijker dan gedacht

  1. wim jansen

    Mexicaanse varkensgriep verspreidt zich voornamelijk via de media. Het is een angstboodschap, met als een van de gevolgen dat het virus door het smijten met Tamiflu inmiddels resistent aan het worden is. Zo betaalt de angsthaas de prijs voor de angst. En de farmaceutische lobby kijkt tevreden toe hoe autoriteiten, de WHO, ons eigen RIVM en nog wat andere nitwits de bevolking manipuleren om vooral veel medicijnen te gaan innremen. Medicijnen die vooral de weerstand blijken te verzwakken. Stom toch: van leven ga je dood, als het je tijd is kom je onder de tram of sterf je aan de griep, noem maar wat. Maar ik laat me in elk geval niet bang maken, niet prikken en niet dwingen om rommel te slikken waar ik geen vertrouwen in heb! Ook al wordt me dat door zgn. deskundigen (die zelf binnenskamers ook veel twijfel hebben) aangepraat.

      /   Reply  / 
      1. Fan

        ps. procutietijd moet zijn: productietijd

        sorry!

          /   Reply  / 
  2. De Canadees

    Gevaarlijker dan men denkt, zoals die dokter beweerd.
    Hij weet ook dat er in de winterperiode ook heel veel griep gevallen zijn.
    Nu daar word niet aan gedacht, dat daar ook heel veel mensen aan sterven. Dus zo een uitzondering is deze griep niet.
    Het zijn meestal allemaal mensen met een slechte weerstand, ook voor die mexicaanse griep.
    Precies hetzelfde.
    Wat weer een hype , maar de mensen hebben weer wat nieuws om over te discussieren he.

      /   Reply  / 
  3. Alice

    Dat klopt, maar nu is het zelfs nog geen winter. Die moet nog komen. Het kan achteraf allemaal meevallen, maar we zullen er toch rekening mee moeten houden dat we straks een grote uitbraak krijgen. En als we daar niet op voorbereid zijn, krijg je achteraf weer het gezeur waarom we zo slecht voorbereid waren. Overigens zijn er ook al gezonde mensen aan de griep overleden!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>