Nieuwe fase van griepbehandeling in aantocht


De behandeling van Mexicaanse griep zal naar verwachting binnen een maand de derde fase ingaan. Alleen risicogroepen krijgen dan nog de virusremmer Tamiflu toegediend.

In eerste instantie kregen alle mensen met griepverschijnselen en degenen in hun directe omgeving Tamiflu voorgeschreven.

Toen het aantal grieppatiënten in Nederland toenam, kreeg alleen de patiënt zelf nog virusremmers voorgeschreven en niet langer de directe omgeving.

En nu bereiken we langzaam de fase waarin ook niet meer iedereen met griepsymptomen zo maar Tamiflu krijgt. Veel mensen zijn namelijk binnen een paar dagen weer beter en dan is het eigenlijk overdreven om iedereen Tamiflu te geven. Ook is het onverstandig gezien de bijwerkingen van het middel.

Wanneer de lagere en middelbare scholen half augustus weer open gaan, breekt de Mexicaanse griep in ons land mogelijk pas echt uit. Bij een heftige verspreiding van het virus, zullen voortaan alleen nog risicogroepen Tamiflu toegediend krijgen. Wie daar toe behoren, zal Nederland onder meer afkijken van Engeland en de VS.

Lees ook:Mexicaanse griep: sterke stijging van aantal zieken
Lees ook:Amsterdams ziekenhuis opent polikliniek voor Mexicaanse griep
Lees ook:Behandeling Mexicaanse griep gaat nieuwe fase in
Lees ook:Hoogoplopende ruzie tussen RIVM en Slotervaartziekenhuis over griep
Lees ook:Wat zijn de échte bijwerkingen van de Mexicaanse griepprik?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>