Behandeling Mexicaanse griep gaat nieuwe fase in

De behandeling van Mexicaanse griep in ons land is een nieuwe fase in gegaan. Voortaan wordt alleen de zieke zelf nog met virusremmers (Tamiflu) behandeld en niet langer de mensen direct om hem of haar heen.

Het virus verspreidt zich nu in zo’n snel tempo dat het preventief behandelen van de omgeving geen zin meer heeft. Het is dweilen met de kraan open, meent het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Ook worden mensen met griepverschijnselen niet langer getest of het wel echt om de Mexicaanse griep gaat, maar wordt meteen met de behandeling gestart.

Volgens Jim van Steenbergen, arts-epidemioloog bij het RIVM is de situatie bij ons nog niet zo erg als in Groot-Brittannië, waar het aantal ziektegevallen in een week tijd bijna is verdubbeld tot ruim 7.400 mensen.

Maar volgens Van Steenbergen is het ook bij ons wachten op de eerste gevallen bij wie niet langer te traceren is hoe ze de ziekte hebben opgelopen.

Bron: Trouw

Lees ook:Chatten met specialisten over de Mexicaanse griep
Lees ook:‘Grieppatiënt op IC is er slecht aan toe’
Lees ook:Opnieuw een griepdode in Groot-Brittannië
Lees ook:Gaan we echt vechten om de griepprik?
Lees ook:RIVM ligt niet wakker van Mexicaanse griep

1 Reacties // Reageer

One thought on “Behandeling Mexicaanse griep gaat nieuwe fase in

  1. wim jansen

    Je zou denken, de Tamiflu begint op te raken…Of het verstand begint terug te keren. In elk geval lijkt het een stap in de goede richting. Als ze nu ook nog gezond eten, voldoende nachtrust en wat lichte beweging aanbevelen zou ik ze bijna gaan geloven. Maar er schuilt ongetwijfeld een addertje onder het gras. Ik zou echter zeggen, trek je onverminderd niets aan van de autoriteiten.

    En, als je nog geen griep hebt (of juist wel, dan heb je daar eindelijk tijd voor) kijk dan op 9 augustus naar VPRO-TV. Prof Dehue zal daar vertellen hoe GlaxoSmithKline met onderzoek heeft geknoeid zodat hun pillen aan duizenden jongeren werden voorgeschreven en (eventueel onder dwang) toegediend. Met zelfdodingen en ernstige (onderlinge) agressie tot gevolg, er zijn veel doden gevallemn. GSK wist ervan, zei niks en is niet eens strafbaar volgens de geldende wetten. (GSK maakt ook de HPV-prik!)Wilt u nog een pilletje van dat soort fabrieken? Dan ga ik nog liever gewoon dood!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>