Bij griepklachten is ‘thuis blijven’ het devies

Werknemers die zich grieperig voelen of zeker weten dat ze de Mexicaanse griep onder de leden heeft, moeten contact met collega’s voorkomen door thuis te blijven. Hierdoor wordt verspreiding van het griepvirus zoveel mogelijk tegengegaan. Dat schrijft minister Klink een een brief aan alle werkgeversorganisaties en bedrijven.

Ook de zorgsector wordt in de brief gevraagd om voorbereidingen te treffen. Voor september moeten ziekenhuizen en andere zorginstellingen september plannen klaar hebben om de zorg voort te kunnen zetten tijdens een grote uitbraak van de Mexicaanse griep.

Klink wijst er in de brief op dat in de zorg 30 tot 50% van het personeel zelf ziek kan worden. Dat is meer dan in andere sectoren.

De voortzetting van de hulpverlening kan daarmee ‘ernstig in gevaar komen’, schrijf Klink. In de plannen moet komen te staan hoe de instelling de werknemers tegen het griepvirus beschermt en overbelasting van gezond personeel voorkomt.

Ook goede voorlichting aan het personeel is van belang. In landelijk verband moet nog nader bekeken worden hoe zorginstellingen moeten omgaan met de vraag welke patiënten bijvoorbeeld het eerst op een afdeling intensive care terechtkomen.

Bron: Ministerie van Volksgezondheid

Lees ook:Nederlandse zorgsector is klaar voor de Mexicaanse griep
Lees ook:Brits zorgpersoneel ziet inenting tegen Mexicaanse griep helemaal niet zitten
Lees ook:Amerikaanse verpleegkundigen verzetten zich tegen verplichte inenting Mexicaanse griep
Lees ook:Verpleegkundigen laten zich heus wel prikken
Lees ook:Bonus voor de werknemer die zich niet ziek meldt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>