Moet gynaecoloog Westfriesgasthuis naar huis gestuurd worden?

Eigenlijk is het onvoorstelbaar dat een arts gewoon aan het werk mag blijven als er een onderzoek naar zijn handelen loopt. In het Westfriesgasthuis in Hoorn zijn de afgelopen maanden 4 baby’s onder verdachte omstandigheden gestorven, maar de betrokken gynaecoloog is nog steeds aan het werk. Onbegrijpelijk, vindt ook directeur Atie Schipaanboord van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).

Ze noemt het ‘raar’ dat de verloskundige die betrokken was bij de geboorte van Biendiya Ramgoelam – die in mei van dit jaar vlak na de geboorte overleed als gevolg van een reeks fouten – nog steeds thuiszit, terwijl de gynaecoloog gewoon aan het werk is.

Het is ook voor het imago van het ziekenhuis niet goed, want dat geeft hiermee het signaal af dat het alle ontstane onrust weinig serieus neemt. En onrust ís er onder Noord-Hollandse vrouwen die op het punt staan te bevallen!

De arts zou ook zelf zijn verantwoordelijkheid kunnen nemen, meent de Orde van Medisch Specialisten, de koepelorganisatie van specialisten, en voorlopig thuis kunnen blijven.  ‘Ik ken de zaak niet heel goed, maar ieder weldenkend mens zou zeggen tegen die arts: blijf thuis’, aldus de woordvoerster.

De Raad van Bestuur van het Hoornse ziekenhuis heeft gisteren echter opnieuw bepaald dat er geen reden is de specialist naar huis te sturen lopende het onderzoek dat nu door de IGZ wordt gedaan.

Een gynaecoloog van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, Joris Post, zal de komende maanden onderzoek doen naar de laatste 10 baby’s die in het Westfriesgasthuis in Hoorn zijn overleden. Ook zal een gynaecoloog van het UMC de gynaecologen van het Westfriesgasthuis helpen met de lopende zaken.

Bron: nu.nl

Lees ook:Justitie vervolgt gynaecoloog na dood baby
Lees ook:Westfriesgasthuis stopt dood baby in de doofpot
Lees ook:Veilig bevallen in Westfriesgasthuis
Lees ook:Ziekenhuis haalt patiënten thuis op
Lees ook:Zwangere vrouw steeds vaker doorverwezen naar gynaecoloog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>