Justitie vervolgt gynaecoloog na dood baby

Drie jaar heeft het geduurd, maar het openbaar ministerie gaat nu dan toch een gynaecoloog vervolgen voor zijn rol bij de dramatische bevalling van Vyjantie Ramgoelam in het Westfriesgasthuis in Hoorn in mei 2009. Haar dochtertje overleed twee dagen na de bevalling.

Ramgoelam werd op 5 mei 2009 in het ziekenhuis opgenomen vanwege de bevalling. Omdat er een zeker risico aan de bevalling zat, was vooraf bepaald dat wanneer de ontsluiting niet zou vlotten er een keizersnede zou volgen. Maar de gynaecoloog wachtte te lang. En toen Ramgoelam uiteindelijk een spoedkeizersnede kreeg, was het te laat.

De aanvankelijk gezonde Biendiya overleed twee dagen na de bevalling.

Het Westfriesgasthuis meldde de mislukte bevalling niet bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Die kwam er uiteindelijk eind juni toch achter toen zij van het Openbaar Ministerie in Alkmaar te horen kregen dat het echtpaar Ramgoelam aangifte probeerde te doen.

Het Openbaar ministerie heeft nu besloten de gynaecoloog, inmiddels niet meer werkzaam in het Westfriesgasthuis, te vervolgen. Justitie verwijt de gynaecoloog dat hij een risicopatiënte heeft achtergelaten en naar huis is gegaan zonder duidelijke opdracht aan de verloskundige.

Het ziekenhuis en de verloskundige van de vrouw gaan vrijuit, hoewel eerder onderzoek van een onafhankelijke commissie onder leiding van gynaecoloog Visser van het UMC Utrecht concludeerde dat ook zij ernstige fouten hebben gemaakt.

De gynaecoloog moet 11 september voor de rechter verschijnen.

Bron: Westfriesgasthuis

Lees ook:Hoornse gynaecoloog veroordeeld voor dood baby
Lees ook:Westfriesgasthuis stopt dood baby in de doofpot
Lees ook:Gynaecoloog en verloskundige Westfries Gasthuis vervolgd
Lees ook:Moet gynaecoloog Westfriesgasthuis naar huis gestuurd worden?
Lees ook:Zorgen om spreiding verloskundige zorg

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Justitie vervolgt gynaecoloog na dood baby

  1. Jeigien

    Vroeger waren er Artsen. Tegenwoordig zijn het “Over de Paard getilde Klootzakken” Je moet de rol omdraaien de Arts moet zijn Handtekening zetten. Waar is deze Kindermoordenaar?

      /   Reply  / 
  2. Rebel52

    Er werken nog steeds kwakzalvers in het WestFries slachthuis.
    En dat zal ik steeda blijven zeggen na mijn geval.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>