Toenemende vraag naar ruggenprik

De populariteit van de ruggenprik stijgt. Uit een belrondje van dagblad Sp!ts blijkt dat het aantal verzoeken om een ruggenprik tijdens de bevalling het afgelopen jaar is toegenomen.

Sinds vorig jaar hebben zwangere vrouwen dag en nacht recht op pijnstilling tijdens de bevalling.  En dat hebben ze in de Academische ziekenhuizen gemerkt.

In Maastricht (AZM) kreeg in 2008 nog een kwart van de barende vrouwen een ruggenprik, vorig jaar nam dat toe tot ruim 30%. Soortgelijke percentages meldt ook Leiden (LUMC).

In Amsterdam (AMC) nam het aantal toegediende ruggenprikken toe van 13,2% in 2008 tot 20% in 2009.

Alleen in het Amsterdamse VU ziekenhuis en het Nijmeegse UMC St Radboud is het aantal vrouwen dat om pijnstilling vraagt gelijk gebleven.  Waarschijnlijk komt dat doordat zij altijd al 24 uur per dag een anesthesist aanboden. Daar is dus niks veranderd.

Naar verwachting is het verschil in aanvraag naar een ruggenprik in de afgelopen 2 jaar in de niet-academische ziekenhuizen nog veel groter.

Lees ook:Zwangere kan ziekenhuis kiezen voor ruggenprik
Lees ook:Voortaan overal en altijd pijnloos bevallen
Lees ook:Verband ruggenprik en stoppen met borstvoeding
Lees ook:Ruggenprik voor gratis bevalling
Lees ook:Ruggenprik voor iedere zwangere vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>