Verband ruggenprik en stoppen met borstvoeding


Vrouwen die tijdens de bevalling een ruggenprik krijgen tegen de pijn, hebben daarna meer problemen met de borstvoeding. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Sydney.

 

De onderzoekers bekeken de gegevens van 1300 kraamvrouwen van kort voor tot 24 weken na de bevalling. Van de vrouwen die zonder pijnstilling bevielen gaf driekwart na 24 weken nog borstvoeding. Vrouwen die epidurale pijnbestrijding kregen stopten vaker met de borstvoeding; van hen gaf 53 procent na 24 weken nog de borst. Ook bleek dat degenen die een ruggenprik kregen vaker problemen te hebben met borstvoeding in de eerste week na de bevalling.

 

De onderzoekers denken dat dit mogelijk te maken heeft met de fentanyl die epiduraal wordt toegediend. Als het kind daar iets van mee krijgt kan het de eerste dagen na de geboorte wat suf zijn waardoor het lastiger wordt borstvoeding te geven. Maar het kan volgens de onderzoekers ook zo zijn dat vrouwen die zonder ruggenprik bevallen, meer gemotiveerd zijn borstvoeding te geven.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Klink: baby’s moeten langer borstvoeding krijgen
Lees ook:Voortaan overal en altijd pijnloos bevallen
Lees ook:Ruggenprik voor gratis bevalling
Lees ook:Toenemende vraag naar ruggenprik
Lees ook:Zwangere kan ziekenhuis kiezen voor ruggenprik

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verband ruggenprik en stoppen met borstvoeding

  1. klaas

    onzin weer een smoes om pijstillers af te verbieden

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>