Gember verzacht spierpijn


Gember is een prima middel tegen spierpijn als gevolg van sport of tuinieren. Dat wijst recent Amerikaans onderzoek uit.

Van gember is al eeuwen bekend dat het een geneeskrachtige werking heeft. Zo helpt het tegen misselijkheid en braken. Chinese vrouwen gebruiken het bijvoorbeeld om ochtendmisselijkheid tijdens zwangerschappen tegen te gaan.

In India wordt een gemberpasta op de slapen gesmeerd tegen hoofdpijn. Tijdens pestepidemieën werd het kruid gebruikt als ontstekingsremmend middel. En er wordt wel beweerd dat gember bloedverdunnende en cholesterolverlagende kwaliteiten bezitten, maar dat is niet wetenschappelijk bewezen.

De Amerikaanse wetenschappers ontdekten dat de dagelijks consumptie van gember in een supplement kan spierpijn als gevolg van sport helpt te verlichten. De deelnemers aan het onderzoek moesten dagelijkse zware gewichten heffen gedurende 11 achtereenvolgende dagen.

Voor en na de oefeningen werden de armfuncties, ontstekingen en een  biochemische stof die in verband staat met pijn, in de gaten gehouden. Daaruit bleek dat dagelijkse supplementen van gember de pijn met een kwart verminderen.

Bron: hln.be

Lees ook:Ook met lichte gewichten spieren kweken
Lees ook:‘Thee drinken lijkt kans op prostaatkanker te vergroten’
Lees ook:Kopje koffie voor het sporten bestrijdt spierpijn
Lees ook:Moeheid belangrijkste smoes om niet te hoeven sporten
Lees ook:Welk ziek kind verdient een droomontmoeting?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>