Met spijt terugdenken is slecht voor je gezondheid


Denk niet aan wat je had kunnen zijn. Of wat je had kunnen hebben. Maar denk liever aan wat je hébt en wie of wat je bént. Vind je dat lastig? Vergelijk je dan eens met een ander die het veel minder getroffen heeft dan jij. Daar knap je namelijk van op! En het is nog beter voor je gezondheid ook, zeggen Canadese wetenschappers.

Zij ontdekten dat mensen die zichzelf vergelijken met succesvolle vrienden en buren, vaker verkouden zijn dan degenen die dat doen met kennissen die het veel minder goed voor elkaar hebben.

De onderzoekers van de Concordia University in Montreal vroegen 104 volwassenen waar ze het meest spijt van hebben in hun leven. Dat varieerde van niet genoeg tijd doorbrengen met familie tot met de verkeerde persoon getrouwd zijn.

Vervolgens moesten ze er ernst van hun eigen verdriet vergelijken met dat van anderen. De wetenschappers ontdekten dat mensen die zich vergelijken met anderen die het slechter hebben, zich beter voelen. Denken aan degenen die het beter hebben, geeft je juist een slechter gevoel. En dat kan een negatief effect hebben op je gezondheid.

Bron: Daily Mail

Lees ook:We zijn te positief over ons eigen gezondheidsgedrag
Lees ook:Jojoën is gezonder dan overgewicht
Lees ook:Prematuur voelt temperatuurverschil minder goed
Lees ook:Praten na een trauma helpt niet altijd
Lees ook:Eenzaamheid is slecht voor de bloeddruk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>