Lachen op het toilet met eerste Nederlandse WC Doeboek

Gezond eten, voldoende drinken en bewegen is allemaal goed voor de spijsvertering. Maar daarmee ben je er nog niet. Wat dacht je van gezond toiletgedrag? Vandaag verschijnt daarover het Eerste Nederlandse WC Doeboek, een uitgave van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS).

Uit onderzoek naar toiletgedrag van de MLDS blijkt dat ruim 60% van de respondenten het toiletbezoek wel eens bewust uitstelt. Belangrijkste redenen die worden gegeven zijn: als de WC vies is of stinkt, wanneer andere mensen in de buurt zijn, geen tijd hebben of nemen of niet buiten de deur kunnen poepen.

Door toiletbezoek uit te stellen kunnen problemen met de ontlasting ontstaan, bijvoorbeeld verstopping. Beter is het om bij het voelen van aandrang direct naar het toilet te gaan, rustig de tijd te nemen en een goede houding aan te nemen.

Om ervoor te zorgen dat je ‘op je gemak’ op het toilet zit, is er nu dus het Nederlandse WC Doeboek, vol met moppen van Max Tailleur, strips van Jan Jans en de Kinderen, tegelstickers met mooie spreuken en columns van onder andere Viggo Waas en Aaf Brandt Corstius.

Als je dan nog niet op je gemak bent…..

Overigens kan de MLDS het niet nalaten nog even te melden dat het WC Doeboek een origineel sinterklaas- of kerstgeschenk is. Het boek kost € 9,95 en de opbrengst gaat naar een goed doel, namelijk de Maag Lever Darm Stichting. Bestel het WC Doeboek op http://www.wcdoeboek.nl/.

Bron: MLDS

Lees ook:Nederlander niet alert op signalen darmkanker
Lees ook:Eet jij wel genoeg vezels? Doe de Vezeltest!
Lees ook:Diarree en verstopping: vervelende vakantiekwaaltjes
Lees ook:Twitter mee over maagklachten
Lees ook:Nog veel misverstanden over de stoelgang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>