Premie aanvullende tandartsverzekering stijgt fors

Wie zich in 2012 voor tandartskosten wil verzekeren, zal flink in de buidel moeten tasten. De premie van de aanvullende tandverzekering stijgt met gemiddeld 14%.  De stijging is daarmee tweemaal zo hoog als in voorgaande jaren, meldt Verzekeringssite.nl.

Uit een eerste inventarisatie blijkt dat de premie voor aan aanvullende tandverzekering bij VGZ met 8% stijgt, bij Zilveren Kruis in bepaalde gevallen tot 10% en bij de Amersfoortse met 15%.

Bovendien is er nóg een addertje onder het gras, want niet alleen de premie stijgt, maar ook de dekking wordt in veel gevallen slechter. Bijvoorbeeld doordat de vergoeding wordt verlaagd van 100% naar 75% van de gemaakte kosten.

De oorzaak is volgens de vergelijkingssite dat zorgverzekeraars dit jaar meer kwijt zijn aan tandzorg. Bovendien vrezen de verzekeraars dat met het vrijgeven van de tarieven in de mondezorg per 2012 de tandartsen hogere tarieven in rekening gaan brengen. Daardoor kunnen de kosten flink oplopen.

Bron: Verzekeringssite.nl

Lees ook:Premie tandartsverzekering daalt niet mee met tarieven
Lees ook:Zorgverzekering circa 150 euro duurder
Lees ook:‘Premie zorgverzekering stijgt fors’
Lees ook:Menzis verlaagt premie basisverzekering
Lees ook:Zorgverzekeraar vergoedt slechts deel van tandartsrekening

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>