Privékliniek Laser Surgery blijft langer dicht

Minister Edith Schippers (VWS) heeft besloten dat privékliniek Laser Surgery in Haarlem voorlopig nog geen patiënten mag behandelen. Eerder deze week moest de kliniek op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) alle behandelingen staken omdat de kwaliteit en veiligheid van zorg er onder de maat waren. Het bevel zou komende zaterdag verlopen, maar is nu voor onbepaalde tijd verlengd.

De minister heeft, op basis van informatie die de kliniek haar heeft gegeven, vastgesteld dat het niet aannemelijk is dat de tekortkomingen die de IGZ heeft geconstateerd voor zaterdag 11 augustus 08.00 uur zullen zijn verholpen.

De kliniek heeft zelf te kennen gegeven de termijn voor het in orde brengen van zaken tot eind augustus te willen verlengen.

De verlenging van het bevel betekent dat Laser Surgery geen patiënten mag (laten) behandelen totdat de kliniek naar het oordeel van de IGZ weer voldoet aan alle wettelijke eisen voor het leveren van verantwoorde zorg.

De termijn van de verlenging van het bevel is onbepaald: zodra de IGZ vaststelt dat de veiligheid en de kwaliteit van de zorg weer aan de eisen voldoet, mag de kliniek weer patiënten behandelen.

Bron: IGZ

Lees ook:Privékliniek Laser Surgery mag weer open
Lees ook:Laser Surgery moet per direct dicht
Lees ook:Inspectie sluit OK’s Utrechtse kliniek
Lees ook:Laser Surgery spant kort geding aan tegen IGZ
Lees ook:Utrechtse kliniek mag weer opereren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>