Fietsen naar het werk is gezond


Heel verrassend is de uitslag van het onderzoek niet, maar toch… Fietsen naar het werk is gezond, zo hebben wetenschappers aan de Vrije Universiteit Brussel aangetoond in een onderzoek onder 80 proefpersonen uit Oost-Vlaanderen.

65 mensen die tot dusver met een ander vervoermiddel naar hun werk gingen en niet aan sport deden, werd gevraagd een jaar lang met de tweewieler naar het werk te gaan. Vijftien anderen werden in een controlegroep gevolgd. Uit de resultaten blijkt dat de algemene gezondheid van de fietsers er behoorlijk op vooruitging.

Bij de proefpersonen nam de kracht na een half jaar toe met tien procent. Het uithoudingsvermogen was er na die periode met zeven procent op vooruitgegaan. De goede cholesterol in hun bloed nam toe, de slechte nam af. Ook het welbevinden was aanzienlijk verbeterd. Het gevoel van vitaliteit van de controlegroep nam na zes maanden met meer dan 7 procent af, terwijl het bij de fietsers met 3,7 procent hoger lag.

Bron: hln.be

Lees ook:Verloskundigen: vrouwen te snel weer aan het werk
Lees ook:Topprestatie: 11 miljoen euro voor onderzoek naar kanker
Lees ook:Leef actief, voel je goed
Lees ook:Dagelijks 22 fietsers gewond in ziekenhuis
Lees ook:Werkgever: stimuleer fietsen naar het werk!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fietsen naar het werk is gezond

  1. Francine

    Ik zou wel wíllen fietsen naar mijn werk, maar ben gedwongen om met de trein te gaan. Ik probeer wel zo vaak mogelijk te lopen van het station naar mijn werk. Zeker nu ik in verwachting ben en de kilo’s er aan vliegen…!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>