Gedetineerden Guantánamo steeds dikker

Je zou denken dat als je vastzit in het Amerikaanse gevangenenkamp Guantánamo, dat je wel andere dingen hebt aan je hoofd hebt dan je (over)gewicht. Toch maken menserechtenorganisaties zich wel druk om het feit dat gedetineerden er steeds zwaarder worden. Een dagelijkse maaltijd in het kamp bevat maar liefst 4200 calorieën, veel meer dan nodig om op gewicht te blijven. Standaard beelden van uitgemergelde gevangenen hoeven we van daaruit dus niet te verwachten…

Mensenrechtenorganisaties claimen dat gedetineerden te weinig kans krijgen om te bewegen. Eén gedetineerde is bijna in gewicht verdubbeld en weegt nu 186 kilo, aldus een woordoverder van het Amerikaanse gevangenenkamp.

De organisatie stellen dat gedetineerden te weinig kans krijgen om te bewegen, aldus Nu.nl. Een woordvoerder van Guantánamo Bay zegt dat de gevangenisautoriteiten geen blaam treft. Ze bieden simpelweg een gevarieerd mnenu en maken duidelijk dat de gedetineerden zullen aankomen als ze alle opeten. Meegaande gedetineerden krijgen meer gelegenheid tot lichaamsbeweging, aldus de website.

Voor de meerderheid van de gevangenen geldt dat ze te mager waren toen ze werden opgepakt in Afganistan en andere conflictgebieden. Inbtussen zijn ze gemiddeld negen kilo aan gekomen. Volgens Nu.nl hebben de meesten nu een normaal gewicht of overgewicht.

Momenteel bevinden zich circa 460 gedetineerden in Guantánamo Bay. De meerderheid is nooit aangeklaagd voor terreurdaden.

Bron: zibb.nl

Lees ook:‘Psychische begeleiding gevangene moet beter’
Lees ook:‘Vijf kilo afvallen verkleint kans op borstkanker’
Lees ook:Minimaal 1 uur per dag beweging nodig om af te vallen
Lees ook:Dikke vrouwen geweigerd door de dokter
Lees ook:Moederschap maakt 4 kilo dikker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>