Slapeloosheid kan door hersenen worden gestuurd


De hersenen van mensen met slaapstoornissen zijn tijdens de slaap actiever dan die van gezonde slapers. Dat blijkt uit onderzoek aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De resultaten kunnen op termijn leiden tot nieuwe behandelingsmethoden voor wie de huidige oplossingen niet helpen.

Het onderzoek toonde met nieuwe beeldvormingstechnieken aan dat de hersenen van mensen die kampen met slapeloosheid actiever zijn tijdens de slaap in vergelijking met gezonde slapers.

"Terwijl het elektro-encefalogram (EEG) wordt gemeten, krijgt de patiënt onmiddellijk informatie over de mate van activatie/ontspanning van de hersenen", aldus de VUB. "Zo kunnen ze de werking van hun hersenen leren bijsturen. De methode werd al met succes toegepast bij andere problemen, zoals aandachts- en concentratieproblemen. De eerste onderzoeken bij slapeloosheid zijn veelbelovend."

Bron: hln.be

Lees ook:Middagdutje alleen effectief bij gezonde slapers
Lees ook:Slaap verbetert geheugen
Lees ook:Lekker slapen met VGZ
Lees ook:Kort slapen kan ongezond zijn
Lees ook:Ga uit je bed als je niet kan slapen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>