Anti-rooktherapeut Allen Carr overleden

Allen Carr, één van de bekendste therapeuten om van het roken af te komen, is overleden. Hij had longkanker. De Brit Carr stopte 23 jaar geleden met roken, nadat hij 30 jaar lang zo’n 100 sigaretten per dag had gerookt.

Hij probeerde talloze malen te stoppen., uiteindelijk lukte hem dat, tot zijn eigen verbazing zonder al te veel moeite. Hij analyseerde wat er met hem was gebeurd en besloot een therapie te ontwikkelen om rokers te helpen van hun verslaving af te komen. Hij schreef een reeks bestsellers over ‘stoppen met roken’ en zette zeventig klinieken op in dertig landen.

Alleen al in het afgelopen jaar hielp hij 45.000 rokers van hun ‘slechte gewoonte’ af. In totaal zou Carr tien miljoen mensen hebben geholpen te stoppen met roken.

Afgelopen zomer werd bij Carr longkanker geconstateerd. Hij zei er toen zeker van te zijn dat hij twintig jaar eerder zou zijn gestorven als hij niet was gestopt met roken.

Allen Carr overleed in zijn woning vlakbij het Spaanse Malaga. Hij is 72 jaar geworden.

Bron: nos.nl

Lees ook:Antirokengoeroe Allen Carr heeft longkanker
Lees ook:Roken: het is bijna nooit te laat om te stoppen
Lees ook:Longkaner doodsoorzaak 1 bij Europese vrouwen
Lees ook:Nepsigaret vergroot kans op stoppen met roken
Lees ook:Rook je? Stop voor je 40e!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>