Slimme koppen vaak vegetarisch


De 'slimme koppen' van de samenleving besluiten vaker om geen vlees meer te eten dan mensen met een lager IQ. Daarnaast besluiten vrouwen vaker vegetarisch te gaan eten dan mannen. Dat blijkt uit Brits onderzoek onder ruim 8100 mannen en vrouwen van 30 jaar oud.


 

De Britse wetenschappers bepaalden twintig jaar geleden het IQ van de proefpersonen. Hoe intelligenter ze waren, hoe groter de kans dat ze op latere leeftijd niet meer zo’n trek hadden in vlees of vis. De kans dat iemand besluit om vegetarisch te worden, is volgens de onderzoekers steeds 38 procent hoger als de IQ-waarde 15 punten hoger ligt.

De wetenschappers concluderen dat mensen met een hogere opleiding en intelligentie er vaker een gezonde levensstijl op na houden. Een gezond voedingspatroon met vleesvervangers in plaats van vlees hoort daar ook bij, stellen ze.

 

Bron: gezondheidsnet.nl

Lees ook:Minder kanker bij vegetariërs
Lees ook:Onderwijs zorgt voor slankere mannen
Lees ook:Zeg… hoe flexitariër ben jij?
Lees ook:Rood vlees verhoogt risico op diabetes type 2
Lees ook:Opleiding maakt allochtoon slank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>