Koffie maakt niet wakker

Heb je 's ochtends ook altijd eerst een kop sterke koffie nodig om echt goed wakker te worden? Dat idee zit dan waarschijnlijk in je hoofd, want volgens onderzoekers van de University of Bristol wordt de gemiddelde koffiedrinker niet alert en wakker door zijn eerste kop koffie die hij ’s ochtends drinkt. 

Eén kop koffie bevat voor de doorsnee-koffiedrinkers niet voldoende cafeine om een effect te hebben op de alertheid of concentratie. Diegenen die gewend zijn aan koffie reageren daar niet op.

Koffiedrinkers merken wel dat ze koffie nodig hebben om op gang te komen. Dat komt doordat ze een milde verslaving hebben ontwikkeld. Het eerste kopje koffie helpt om de ontwenningsverschijnselen weg te nemen. De alertheid die de koffiedrinker na één kop voelt, is eigenlijk niets meer dan het terugkeren naar de normale toestand, aldus onderzoeker Peter Rogers.

Matig gebruik van cafeine heeft overigens wel positieve effecten. Recent onderzoek laat namelijk zien dat een paar kopjes koffie per dag de hersenen beschermen tegen veroudering. Rogers stelt echter ook dat je het beste kunt kiezen voor decafé. Zodra je een doorsnee-koffiedrinker wordt, zit je volgens Rogers al in de spiraal van ontwenning.

Bron: psycholoog.net 

Lees ook:Drink niet teveel koffie
Lees ook:Kopje koffie voor het sporten bestrijdt spierpijn
Lees ook:Wakker worden met een buitenlands accent
Lees ook:Koffie verkleint de kans op huidkanker
Lees ook:Thee en koffie voorkomen diabetes

1 Reacties // Reageer

One thought on “Koffie maakt niet wakker

  1. onesimus

    ik vindt dat jullie wel gelijk hebben

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>