Cannabis verhoogt kans op schizofrenie

Er is wederom een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat het gebruik van cannabis minder onschuldig is dan we denken. Mensen die regelmatig een joint roken, zouden meer kans lopen op schizofrenie.

Dat blijkt uit een onderzoek van het psychiatrisch instituut van de universiteit van Zürich. "Cannabis lijkt minder onschuldig dan we dachten", zeggen de onderzoekers. De rol van cannabis als risicofactor bij psychiatrische ziektes moet herzien worden, vinden ze.

Mensen die al een psychische ziekte hebben, moeten afzien van cannabisgebruik, menen ze. De resultaten van het onderzoek staan op de website van het medische tijdschrift Schizophrenia Research.

De onderzoekers zagen het aantal gevallen van schizofrenie bij jongeren fors toenemen in de jaren 90. Bij jongeren tussen 15 en 19 was er sprake van een verdrievoudiging en bij jongeren tussen 20 en 24 van een verdubbeling. Dat zijn net de leeftijdsgroepen die het vaakst cannabis gebruiken, aldus de onderzoekers.

Bron: hln.be 

 

Lees ook:‘Blowen beïnvloedt gezondheid jongere’
Lees ook:Joint vergroot kans op drugsverslaving
Lees ook:Cannabisgebruikers hebben meer psychische problemen
Lees ook:Vijf nieuwe genen schizofrenie ontdekt
Lees ook:Jeugd van tegenwoordig rookt, zuipt en blowt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>