Probiotica wordt dit jaar de
voornaamste trend. De gezonde toevoeging gaan we straks ook vinden in kaas,
chocolade en voedingssupplementen. Dat blijkt uit de trendtoptien voor 2008 van
marktonderzoeker Datamonitor.
Andere nieuwe producten zijn
vooral gedreven door gezondheid en klimaat: biologische producten voor
kinderen, (nog) meer vers superfruit, gezondere snacks en producten die het
slapen bevorderen.
Tegenhanger van het laatste
is de opmars van producten met cafeïne, als energyboost.
Ook is de tijd volgens
Datamonitor rijp voor klimaatneutrale producten, gemaakt met behulp van
bijvoorbeeld windenergie. Ook verwacht de marktonderzoeker een opmars van
Afrikaanse ingrediënten in cosmetica en voeding.
Lees ook:Vervelende bijwerkingen van energiedrankjes
Lees ook:Scholieren willen best gezond snacken
Lees ook:AH gaat in ‘functional foods’
Lees ook:Gezond eten mist de funfactor
Lees ook:‘Vettax is lastig te realiseren’
En de trend in Amerika en Azië zijn de laatste jaren wheatgrass juice of te wel tarwegrassap. Dit sapje bevat meer vitamine c dan een glas sinaasappelsap.