Eerste baarmoedertransplantatie succesvol

Zweedse artsen hebben als eerste in de wereld een baarmoedertransplantatie van moeder naar dochter uitgevoerd. En met succes, lijkt het.

De artsen van de universiteit van het Zweedse Göteborg voerden de ingrepen afgelopen weekeinde uit bij 2 vrouwen, allebei tussen de 30 en 40 jaar oud.

Bij de ene vrouw was de baarmoeder eerder weggehaald wegens baarmoederhalskanker, de andere vrouw was geboren zonder baarmoeder.

‘De vrouwen en hun donoren maken het goed, maar ze zijn moe’, verklaarde een woordvoerder van de universiteit. Met hulp van de getransplanteerde baarmoeder hopen de vrouwen later een eigen kind op de wereld te zetten.

Aan de operaties namen meer dan tien artsen deel. Twintig wetenschappers, artsen en specialisten hebben sinds 1999 gewerkt aan het mogelijk maken van de ingrepen. De artsen in Göteborg denken in de nabije toekomst jaarlijks zeker tien baarmoedertransplantaties te kunnen uitvoeren.

Bron: Universiteit van Göteborg

 

Lees ook:Borsten krimpen door koffie
Lees ook:Baarmoedertransplantatie mogelijk ook in Nederland
Lees ook:Keizersnee veroorzaakt vaak klachten
Lees ook:‘Anticonceptiepil verlicht menstruatiepijn’
Lees ook:Amerikaanse artsen willen baarmoeder transplanteren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>