Universiteit Maastricht zoekt JOU

Heb je goede voornemens waaronder een beetje af te vallen of juist op gewicht te blijven, dan is onderzoeker Michel Walthouwer op zoek naar JOU. En jij kunt door je aan te melden bovendien 100 euro winnen!Walthouwer maakt deel uit van een team van onderzoekers aan de Universiteit Maastricht dat onderzoek doet naar de effectiviteit van een nieuw gratis internetprogramma: Gewicht in Balans. Michel werkt als onderzoeker bij de vakgroep Gezondheidsbevordering. Deze vakgroep richt zich met name op het voorkomen van ziektes. “Mensen met overgewicht hebben meer kans op hart- en vaatziekten, diabetes en andere ziektes. Dat is bekend, maar de meeste mensen vinden het moeilijk om gezond te eten en voldoende te bewegen. Veel Nederlanders worden elk jaar ook steeds een beetje zwaarder. Vandaar ons nieuwe programma Gewicht in Balans. Dit programma heeft als doel mensen via het internet te helpen om op een eenvoudige manier een gezond gewicht te krijgen of behouden.”

In totaal zijn ze op zoek naar 2.000 mensen die aan het onderzoek naar Gewicht in Balans willen meedoen. “Dat grote aantal is vereist om de effectiviteit van het programma goed te kunnen meten. We halen bewust deze maand, januari, alles uit de kast om voldoende deelnemers te werven. Met de feestdagen achter de rug behoort een gezond gewicht veelal tot de goede voornemens. Vaak lukt het mensen echter niet om deze voornemens te realiseren. Gewicht in Balans is er op gericht om dit nu wel voor elkaar te krijgen.”

Hoe mee te doen?

Iedereen kan gratis deelnemen aan het onderzoek en het programma. Aanmelden kan op www.gewicht-in-balans.info.

Voordeeltje: er worden onder de mensen die zich aanmelden 100 geldprijzen van elk €100,- verloot. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit Maastricht en gefinancierd door ZonMw.

bron: maastricht aktueel

Lees ook:Alleen nieuwe voornemens hebben kans van slagen
Lees ook:Gezocht: deelnemers voor onderzoek naar leefstijlcoach
Lees ook:Hoe goed ben jij in ‘afvallen’?
Lees ook:Wil je van je rookverslaving af?
Lees ook:Slanke taile, strakke billen en putloze dijen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>