Door crisis meer verslaafden

Jongere werknemers kampen steeds vaker met verslavingen. Dat zegt coach en PR-adviseur B. Maussen in Intermediair. Hij ziet vooral cocaïne- en GHB-verslavingen, maar ook seks-, games- en drankverslavingen. Als gevolg van de verslavingen zijn de werknemers vaker ziek, afwezig en presteren ze minder goed. Volgens Maussen is dit vaak het geval bij mensen waarvan je dat gedrag niet had verwacht.

Oorzaken waarom mensen verslaafd raken zijn volgens hem de werkdruk en ook de crisis, maar ook het feit dat deze jonge mensen niet voldoende hebben geleefd voordat ze gingen werken. Voor hun carrière moest alles wijken, maar op bepaald moment vallen ze in een gat, zegt hij.

Een fikse Burn-out ligt dan op de loer, waardoor ze extra kwetsbaar zijn voor verslavingen. Voorkomen van overbelasting en betere begeleiding kunnen dit mogelijk voorkomen.

bron: gezondheidnet

Zelf zou ik daar nog aan willen toevoegen: blijf communiceren, volg niet zomaar klakkeloos alles op wat ervan je gevraagd wordt op de werkvloer. Geef het ook eens aan als het teveel is, we zijn geen onuitputtelijke energiebronnen en soms mag je best NEE zeggen!!

 

Lees ook:7% lijdt aan depressies
Lees ook:‘Langdurig ziek worden voortaan te voorspellen’
Lees ook:Eén op vier Europese werknemers klaagt over rugpijn
Lees ook:Kappers in de lappenmand
Lees ook:Bij griepklachten is ‘thuis blijven’ het devies

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>