Overgewicht bij kinderen R’dam blijft stabiel

In de stad Rotterdam nemen overgewicht en obesitas bij kinderen de laatste 5 jaar niet meer toe of af. Dat blijkt uit een studie van de plaatselijke GGD. Rotterdam zou de eerste gemeente in Nederland zijn waar deze langetermijntrend zichtbaar is, aldus een woordvoerster van het Convenant Gezond Gewicht, dat landelijk een aanval doet op overgewicht en obesitas.

Volgens Hein Raat, hoogleraar jeugdgezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is de stabilisatie te danken aan de inspanning van vrijwel de gehele Rotterdamse samenleving. ,,Het is een enorme steun in de rug van de gemeente die met het programma Lekker Fit samenwerkt met ouders, scholen, winkeliers, supermarkten en grote ondernemingen”, aldus Raat.

Verantwoordelijk sportwethouder Antoinette Laan (VVD) is verheugd met het resultaat. Het gemeentelijk aanvalsplan overgewicht en obesitas legt de nadruk op bewegen, gezond eten en bewustwording. Net als Raat denkt ook zij dat vooral de bewustwording onder de Rotterdammers dat overgewicht op allerlei fronten niet goed is voor de gezondheid, is toegenomen. ,,We zijn er nog niet, maar ik ben blij dat we nu resultaat hebben bereikt”, aldus Laan.

 

bron: ANP

Lees ook:‘Amsterdamse kinderen hebben betere leefstijl’
Lees ook:Basisscholen gaan strijd aan met overgewicht
Lees ook:Water is ‘hot’ om te drinken
Lees ook:Rotterdam bestrijdt overgewicht bij kinderen met succes
Lees ook:‘Ouders zijn zich niet bewust van risico dik kind’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>